Дзвінок рецидивіста з тюремної камери в Житомирі підняв на ноги міліцію й СБУ

“Телефонний терорист”, який “замінував” залізничні вокзали в Житомирі та Бердичеві отримав 4 роки тюрми.

Вирок Богунського районного суду Житомира набув чинності.

Про це інформує Прес-група УСБ України в Житомирській області.

В лютому 2013-го року засуджений анонімним дзвінком повідомив про мінування залізничних вокзалів станцій Житомир і Бердичів.

На місце події виїхали оперативно-слідчі групи УСБУ і міліції, УМНС України в області. Після евакуації з перонів та приміщень вокзалів усіх пасажирів і персоналу вибухотехніки оглянули приміщення та прилеглі території. Утім жодних вибухонебезпечних пристроїв чи вибухових речовин не виявили.

Поки тривав пошук вибухівки, співробітники СБУ спільно з міліцією встановили та затримали чоловіка, котрий здійснив анонімний дзвінок.

Ним виявився засуджений за розбій 36-річний рецидивіст.

Перебуваючи безпосередньо у тюремній камері в Житомирі він вирішив «замінувати» вокзали, щоб уникнути етапування до виправної колонії Бердичева.

Вироком суду його визнали винним у вчиненні злочину за ч.2 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального Кодексу України, і “накинули” ще 4 роки позбавлення волі.

Зважаючи на те, що на момент вчинення злочину зловмисник уже відбував покарання, то за сукупністю вчинених злочинів суд призначив йому остаточне покарання 11 років та 6 місяців позбавлення волі із конфіскацією майна.

Крім цього, суд постановив стягнути з правопорушника завдані ним збитки на загальну суму майже 9 тисяч гривень.