Олещенко прозвітував Вілкулу про стан техногенно-екологічної безпеки на Житомирщині

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул 19 червня у режимі відеоконференції провів із очільниками регіонів засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Питання, які розглянули чиновники – стан пожежної безпеки, санітарно-епідеміологічна ситуація в літній період, забезпечення громадян якісною питною водою, створення безпечних умов для купання.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко проінформував Віце-прем’єр-міністра України про те, що питання, винесені на обговорення Державної комісії, на рівні керівництва Житомирської області опрацьовані ще в травні.

За густотою лісового масиву – майже 1 мільйон 70 тисяч га – Житомирщина посідає перше місце у державі.

– Потрібно посилити заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам у лісах, сільгоспугіддях, на торфовищах, – сказав Олещенко.

До настання періоду високих температур із залученням усіх лісових господарств в області проведені відповідні навчання.

Олещенко пояснив, що основна причина пожеж у лісах – загоряння за посушливої погоди лісової підстилки.

Посадовець наполіг на необхідності організувати чергування представників відповідних структур у лісовій місцевості та місцях масового відпочинку на водних об’єктах, що знаходяться поблизу лісів.

Минулоріч на Житомирщини створили два пожежних депо. Заступник голови облдержадміністрації зазначив, що обласна влада збільшить кількість пожежної техніки.

– Ситуація щодо забезпечення пожежної охорони контрольована, – сказав Вілкулу Олещенко.

Керівництво відповідних служб має бути напоготів, адже наразі в області 3-й клас пожежної небезпеки у лісі, що є граничним, а з підвищенням температури очікується 5-й клас.

Особливої уваги треба надати контролю місцевостей із хвойними насадженнями.

Якість питної води значною мірою залежить від забезпечення електропостачання КП «Житомирводоканал».

Нагадаємо, ПАТ “Житомиробленерго” знеструмило адмінкорпус стратегічного підприємства водопостачання Житомира за борги, які накопичились не з вини водоканалу.

Зуступник губернатора Житомирщини повідомив Олександра Вілкула про звернення до Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із пропозицією заборонити відключення водоканалу від енергопостачання в період високих температурних режимів.