На Житомирщині впроваджують нацпроект “Відкритий світ”

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України впроваджує перший етап Національного проекту «Відкритий світ».

Проект реалізований в усіх областях України в 54 навчальних закладах. Першим етапом охоплені 7 класи.

“Відкритий світ” передбачає впровадження новітніх технологій: мультимедійних комплексів (інтерактивних дошок та проекторів), комп’ютерів вчителя, пристроїв учня (планшетів та нетбуків), лабораторних комплексів та надання широкосмугового доступу до Інтернету.

В цілому Національний проект «Відкритий світ» передбачає модернізацію системи освіти України, формування прошарку висококваліфікованих, технологічно розвинутих спеціалістів та підвищення конкурентоспроможності країни.

Його головна місія – модернізація національної системи освіти, подолання освітньої нерівності та доступність якісної освіти кожному школяру незалежно від його місцезнаходження.

На Житомирщині до пілотних закладів освіти увійшли Житомирський екологічний ліцей №24 та Народицька гімназія.

У рамках Національного проекту «Відкритий світ» ці школи одержали мультимедійні комплекси, комп’ютери вчителя і пристрої учнів для класів фізики, математики, біології, хімії, інформатики.

Другий етап проекту, який, відповідно до Указу Президента України, вже цього року охопить 2000 шкіл України та буде поширений на 5-9 класи.

Координацію і контроль впровадження Національного проекту «Відкритий світ» на території нашої області здійснює ДБУ «Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку», що підпорядковується Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами України.

Адреса: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 2, оф. 203-204

Національний проект «Відкритий Світ» – ow.org.ua.