Прокуратура Малинського району рекомендує міській раді знайти приміщення для дитячого ансамблю

Прокуратура Малинського району ініціює перед міською радою клопотання про надання на законних підставах приміщення дитячому ансамблю «Скайленд».

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Прокуратура Малинського району офіційно звертається до Малинської міської ради з проханням посприяти у наданні іншого приміщення для дитячого ансамблю на законних підставах.

Господарським судом Житомирської області визнано недійсним договір оренди комунального майна – частини приміщення дитячого садочку, де проходили заняття ансамблю сучасного танцю «Скайленд».

Закон України «Про дошкільну освіту», зокрема, ст. 16, імперативно забороняє передачу в оренду приміщень дитячих дошкільних закладів.

Рішення суду підлягає виконанню. Ситуація, що склалася – унеможливлення подальшого перебування дитячого танцювального ансамблю в орендованому приміщенні – викликала занепокоєння дітей, батьків та керівника колективу.

За таких обставин виникла необхідність забезпечити іншим приміщенням дитячий колектив «Скайленд».

У зв’язку з цим прокуратура Малинського району, захищаючи права кожної дитини та вважаючи за необхідне оперативно вирішити проблему із приміщенням для дитячого творчого колективу, офіційно звертається до Малинської міської ради посприяти у забезпеченні на законних підставах приміщенням ансамблю сучасного танцю «Скайленд».