Робітнича технологічна освіта в Житомирі. ФОТО

Де в Житомирі здобувають робітничу освіту? В ДПТНЗ “ЖПТЛ”.

Його адреса – вулиця Баранова, 72.

Державний професійно-технічний навчальний заклад «Житомирський професійний технологічний ліцей» – навчальний заклад, основним завданням якого є підготовка кваліфікованих конкурентоспроможних робітників у державному економічному просторі; формування належного кадрового потенціалу робітничих кадрів.

Навчальним закладом підготовлено більше 12 тисяч кваліфікованих робітників для потреб економіки України.

На даний час контингент ліцею складає 635 учнів.

ДПТНЗ «Житомирський професійний технологічний ліцей» має державні ліцензії на підготовку кваліфікованих робітників з таких професій:

* Кухар; кондитер; офіціант; бармен;

* Квітникар; овочівник; озеленювач;

* Продавець продовольчих товарів; продавець непродовольчих товарів;

* Адміністратор;

* Оператор комп’ютерного набору; асистент референта;

* Машиніст холодильних установок;слюсар-ремонтник;

* Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах.

Матеріально-технічна та навчально-методична база ліцею відповідає сучасним вимогам.

Обладнано 5 майстерень, 10 лабораторій, 24 навчальні кабінети, спортивний зал, актовий зал, 2 гуртожитки, їдальня, бібліотека та читальний зал, музей Поліської слави.

Матеріально-технічне та навчально-методичне забезпечення кабінетів, майстерень, лабораторій забезпечує виконання навчальних програм з професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки.

Сучасна матеріальна база дає можливість впроваджувати інформаційно-комунікаційні та мультимедійні технології в навчально-виховний процес.

З метою оновлення змісту ПТО та впровадження інноваційних засобів навчання в ДПТНЗ «Житомирський професійний технологічний ліцей» працює дослідно-експериментальний майданчик «Кваліметричний підхід як складова управлінського супроводу моніторингу якості освіти в професійно-технічному навчальному закладі».

Ліцей посідає призові місця в рейтингу ПТНЗ області (ІІ місце – 2007-2009р., ІІІ місце – 2010р., 2012р.).

ДПТНЗ «Житомирський професійний технологічний ліцей» постійно здійснює підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації незайнятого населення за угодами з обласним центром зайнятості та фізичними і юридичними особами.

Навчальний заклад є членом Житомирського міського осередку Асоціації кулінарів України.

Змістовним і цікавим є життя учнівської молоді.

Успішно діють: клуби, гуртки художньої, технічної творчості та декоративно-прикладного мистецтва радіомовлення «Ліцейна хвиля», Інфоцентр, здійснюється випуск щомісячної ліцейної газети «Ліцейний простір», «Бібліопартнер».

У ліцеї активно працює учнівське самоврядування, Школа лідерів учнівського самоврядування. Навчальний заклад співпрацює з Міжнародною благодійною молодіжною організацією «YMCA», Всеукраїнською благодійною організацією «АСЕТ», «За здоровий спосіб життя», громадською організацією «ХХІ покоління».

Ліцей бере активну участь у проведенні Міжнародних конкурсів серед юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні, Всеукраїнських конкурсах фахової майстерності серед учнів та майстрів виробничого навчання ПТНЗ.

Перспектива розвитку ліцею – вдосконалення та модернізація навчально-матеріальної бази, ліцензування нових професій, що користуються попитом на ринку праці, створення навчально-практичних центрів на базі ліцею.

Директор ліцею – Градовський Петро Михайлович.

Викладач-методист, викладач вищої категорії, відмінник освіти України, голова обласної Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти, член національної спілки краєзнавців України.