Житомирська опозиція недооцінила Юрія Мойсеєва

Юрій Мойсеєв, якому міський голова Житомира Володимир Дебой довірив посаду заступника з питань транспорту й торгівлі прокоментував своє виключення з фракції “Фронт Змін” у житомирській міській раді.

Юрій Мойсеєв, будучи членом фракції “Фронт Змін” завжди тримався осторонь опозиційної риторики, яка полягала в критиці й блокуванні ініціатив міського голови.

Після того як Володимир Дебой напряму запропонував йому посаду заступника, Мойсеєва виключили з фракції.

Керівникам “Фронту Змін” в раді було б вигідніше, якби саме вони рекомендували й узгоджували кандидатуру – тоді б у них була можливість впливати на “засланого козачка”. А так – Мойсеєв перериває всі зв’язки впливу на нього з боку колишніх союзників й стає людиною міського голови.

Меру Житомира, до речі, постійно закидали, що в нього немає команди. Очевидно, на “екваторі” каденції почали пробиватися паростки її формування.

– За невиконання яких рішень мене виключено з фракції, мені так і не пояснили. На жаль, “Фронт Змін” обрав шлях безвідповідального критиканства, коли краще нічого не робити, а тільки заявляти про те, що все погано. Ніхто не хоче займатися конструктивною критикою, ніхто не хоче працювати, брати відповідальність за ситуацію в місті”, – говорить наступник Петра Закусила, який курував соцзахист, транспорт і торгівлю.

Мойсеєв каже, що коли він вирішив взяти відповідальність й почати працювати без політики, фракція й партія, в якій він перебував, виявились в цьому незацікавленими.

Наступний крок Мойсеєва – вихід з партії “Фронт Змін”.

– Якщо в частини партії “Батьківщина” ще є якесь бажання об’єднуватися з “Фронтом Змін”, то в “Фронті Змін” бажання об’єднувати з “Батьківщиною” немає”, – каже вихідець з опозиційного політичного середовища, який пішов у владу.

– Заявляю: не маю наміру вступати в Партію Регіонів. З задоволенням використаю можливість на наступних виборах піти самовисуванцем, щоб не залежати від політики, – каже Мойсеєв, якого після завершення спецперевірки в рамках антикорупційного законодавства ось-ось мають затвердити заступником міського голови.

Я за конструктив, за розвиток. Я готовий взяти відповідальність і розбудовувати місто, – наголосив Юрій Мойсеєв.

Каже, буде в межах своїх сфер відповідальності й повноважень реформувати напрямки господарського комплексу.

Такої ініціативності від дещо сором’язливого й інтелігентного Мойсеєва мало хто очікував.

В першу чергу опозиція, яка скептично оцінювала спроможність свого колишнього товариша відповідати займаній посаді.

В перші дні своєї роботи він через “Фейсбук” повідомив про:

1. Проведення рейду в пасажирському транспорті Житомира (маршрутні автобуси та тролейбуси) й перевірку якості надання послуг населенню. Мається на увазі зовнішній та внутрішній вигляд транспорту, поведінка водія, якість обслуговування пасажирів.

2. Впровадження автоматизованої системи GPS моніторингу та контролю за роботою міського пасажирського транспорту.

Це викликало шквал коментарів від представників опозиційного табору.

Каже, розуміє, що такі ініціативи викличують протидію зацікавлених в збереженні існуючої системи пасажироперевезень Житомира осіб та тих, кому політично вигідно говорити про “погіршення”. За його словами, він готовий витримати супротив й спільно з міським головою, навести лад в цій сфері.