В Житомирі пропонують ввести електронну реєстрацію дітей

У Житомирі варто створити електронну реєстрацію дітей для вступу в дошкільні навчальні заклади.

З такою ідєєю виступив депутат обласної ради Дмитро Кропачов.

Він написав звернення житомирському міському голові Володимиру Дебою, начальнику управління освіти Житомирської міської ради Валентині Весельській, Голові постійної комісії Житомирської міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту та гуманітарних питань Володимиру Башеку та Голові Громадської організації «Я-мама», депутату Житомирської міської ради Наталії Боровській.

У своєму депутатському зверненні «Про організацію та забезпечення електронної реєстрації дітей для вступу до дошкільних навчальних закладів» Дмитро Кропачов просить навести порядок в обліку та прийомі дітей в дошкільні навчальні заклади (надалі – ДНЗ) Житомира.

Дітей же ж у нас записують в чергу в 3-4 ДНЗ, що спотворює статистику реальної потреби в місцях ДНЗ.

«Для власної системи удосконалення у сфері освіти, ми повинні не соромитися і брати приклади з інших областей, – пояснює ініціативу Кропачов. – На сьогоднішній день дуже важко влаштувати дитину до дитячого садочка – майже у кожному повідомляють, що місць вже немає.

Тому батьки змушені, як тільки дитина народилася записувати її до певного навчального закладу та сподіватися, що в один прекрасний день з цієї черги її не посуне хтось впливовіший.»

Депутат обласної ради пропонує, з метою забезпечення права дитини на доступність здобуття дошкільної освіти, спростити процедуру отримання інформації про облік дітей для вступу до ДНЗ Житомира.

Для цього пропонується організувати та забезпечити загальну міську електронну реєстрацію дітей для вступу до ДНЗ з прийомом заяв на офіційному сайті Житомирської міської ради.

Крім цього до електронного журналу мають бути внесені відповідні відомості, що вже накопичені на паперових носіях.

Кропачов наводить позитивний досвід Луцької міської ради. Там запроваджений механізм електронної реєстрації дітей до дитячих навчальних закладів.

Аби записати маля до дитсадка варто всього лише зайти на сайт міської ради, відкрити відповідний розділ в якому будуть вказані садочки міста, групи та вихователі.

Далі батьки повинні вказати серію та номер Свідоцтва про народження дитини, зареєструвати чадо в дошкільному закладі та зі «спокійною душею» чекати 1 вересня».