Як горить наркота вартістю 2 мільйони гривень. ФОТО

Днями в Житомирі за рішенням судів міліція знищила чергову партію наркосировини, що фігурувала в кримінальних провадженнях у якості доказової бази.

Про це інформує Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Серед знищеного – метадон, амфетамін, макова соломка, конопля та марихуана – загалом близько 300 кілограмів на суму, за цінами чорного ринку, в 2 мільйони гривень.

2 історії з життя:

Нещодавно Коростенський міськрайонний суд Житомирщини виніс вирок стосовно 41-річної жительки Черкаської області за незаконне зберігання синтетичного наркотичного засобу метадону. Покарання – три роки ув’язнення з іспитовим терміном на строк у півтора роки.

Підсудна придбала в Житомирі в незнайомої жінки близько 11 грамів метадону для власного споживання. За її словами, синтетичний порошок мав стати цілющим засобом для загального покращення самопочуття та лікування серцевого захворювання.

Проте жінка була затримана правоохоронцями, а наркотичний засіб було вилучено. Ціна останнього за цінами «чорного ринку» склала близько десяти тисяч гривень.

За матеріалами іншого кримінального провадження, відкритого за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, на присадибній ділянці мешканки Андрушівського району оперативники виявили та вилучили понад 11 тисяч 200 рослин коноплі.

Наркотичний «врожай» зберігався в якості речового доказу аж до розгляду справи у суді.

У цих двох вироках, як і в ще сотні подібних, судді разом з визначенням відповідальності фігурантам справ, постановили знищити потенційно небезпечні речові докази.

Наркотичні засоби та сировина, а також обладнання для їх виготовлення та вживання, вилучені працівниками міліції у наркоділків під час оперативно-розшукових заходів згоріли у синьому полум’ї.

ФОТО: