Якими будуть Мистецькі ворота в Житомирі. Фото

Майданчик біля арки «Мистецькі ворота» в Житомирі через десятки років знову стане місцем, яким можуть пишаться житомиряни.

Мер міста Володимир Дебой своєю ініціативою відроджує “виставку” як місце родинного відпочинку житомирян.

Безгосподарність попередніх влад в Житомирі проявлялася в тому, що руки не доходили до розбитих колон арки, розтрощених гранітних бордюрів і побитих сходів “виставки”.

Реставрація арки в 2012-му році стала першим етапом відродження цього місця.

Далі територію Майдану реконструюють й облаштують центр сімейного відпочинку з безкоштовним Wi-fi.

АУДІО РЕПОРТЕР ЖИТОМИРА

14 червня 2013 року на засіданні архітектурно-містобудівної ради члени містобудівної ради затвердили проект реконструкції площадки на майдані «Мистецькі ворота».

Про це інформує прес-служба міської ради.

Проект, презентований благодійною фундацією «Відкриті серця», передбачає розподіл площадки біля Мистецьких воріт на 2-4 функціональні модулі для відпочинку дітей, дозвілля, заняття спортом та здоров’я.

У секторі «Здоров’я» планується облаштування майданчику для занать фізкультурою на свіжому повітрі – проводення вправ із вуличного фінтесу, виконання силових вправ, у тому числі й Street Workоut.

Пограти в баскетбол, міні-футбол, волейбол, теніс чи бадмінтон можна буде на модулі «Спорт».

Модуль «Дитина» передбачає створення комфортних та безпечних умов для дозвілля дітей.

Крім того, на майдані «Мистецькі ворота» планують облаштувати зону відпочинку та привести її у відповідність до паркової зони, виконати ремонт парапетів, встановити лавки та забезпечити освітлення.