Житомирський суддя та слідчий зупинили Коростенський щебзавод

Про це інформує пресс-служби заводу.

18 червня 2013 року за клопотанням слідчого Ковальчук О.В. рішенням судді Корольовського районного суду Житомира Колупаев В.В. було зупинено Коростенський щебзавод.

В тексті ухвали суду мова йде про: „накладання арешту на рухоме та нерухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші в будь-якій валюті, цінні папери, корпоративні права, які перебувають на балансі ПрАТ „Трудовий колектив „Коростенський щебзавод”, в тому числі нежитлові та житлові приміщення”…, з метою забезпечення можливої конфіскації майна та відшкодування завданих збитків…”.

Ухвала прийнята в кримінальній справі проти колишнього директора підприємства В.Конончука.

Згідно із ч. 3 ст. 170 КПК арешт може бути накладено на майно, що перебуває у власності осіб. В ухвалі арешт накладено на майно й кошти, які перебувають на балансі Товариства.

При цьому ухвалу винесено по кримінальній справі, по якій підозрюваним є фізична особа, яка не є ні акціонером, ні працівником, ні посадовою особою ПрАТ «Трудовий колектив «Коростенський щебзавод», на майно якого накладено арешт.

Таким чином, завод фактично зупинено.

Як повідомляють у керівництві „Коростенського заводу” – рейдерська атака на завод, яку здійснює власник „ФАКТОР ГРУПП” Сергій Тищенко, вступає в нову фазу. Зупинення заводу на декілька днів означає його банкрутство та звільнення всіх працівників.

Керівники заводу звернулися до голови Житомирської ОДА Сергія Рижука та до керівника міжвідомчої антирейдерської комісії першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова. Вони сподіваються, що влада не допустить знищення підприємства, яке є бюджетоутворюючим в Коростенському районі.

Зі слів керівництва заводу, робітники підприємства готові захищати „Коростенський щебзавод” та проводити безстрокову акцію протесту.

„Коростенський щебзавод” дає 40% надходжень до бюджету Коростенського району та має понад 450 робочих місць.

Раніше ЗМІ повідомляли про намір Кабміну виступити з ініціативою про внесення змін до Кримінального кодексу, в якому буде чітко визначено поняття рейдерства, прописана відповідальність за сприяння в організації та реалізації таких злочинів. І ця відповідальність буде максимально жорсткою.

Завдяки впровадженню такого визначення вдасться притягати до відповідальності не тільки фактичних виконавців незаконного захоплення, але і безпосередньо замовників.

Джерело: Антирейдер