Житомирський табір «Благодать» відвідали норвежці

Християнський благодійний дитячий табір «Благодать», збудований в лісі, на березі річки Тетерев в передмісті Житомира відкрив чотирнадцятий сезон.

Тут відпочивають та оздоровлюються діти з неповних, малозабезпечених та багатодітних сімей Житомирщини.

На відкриття першої зміни приїхав гість з Норвегії Халвард Хасселоу, президент фонду “Відкрите серце».

Прездент фонду “Відкрите серце” Халвард Хасселоу

Його супроводжувала віце-президент фонду Надія Буравкова, гості з Норвегії, міський голова міста Баранівка Душко А.О., заступник міського голови міста Коростеня Дзиґа О.В. та Ірина Кравченко, радник заступника губернатора Київської області, які співпрацюють з фондом.

Завдяки діяльності фонду та пожертвам норвежців цього року в таборі оздоровляться безкоштовно близько вісімсот дітей за сезон.

На відкритті не було жодного представника від житомирської влади.

Фонд «Відкрите серце» фінансує безкоштовні дитячі їдальні в районних центрах Житомирської області, щомісяця допомагає сім’ям продуктовими наборами. Під час літніх канікул опікується денними таборами.

В таборі «Благодать» за одну зміну оздоровлюються біля двохсот дітей (всього 4 зміни).

Працюють в таборі більше шестидесяти чоловік на зміну, майже всі віруючи церкви «Заповіт Ісуса Христа», пастор Олександр Дехтяренко. Люди віддають частину відпустки, аби послужити цим дітям.

Гості оглянули територію табору, будиночки для проживання дітей, їдальню, технічні приміщення і відзначили добрий стан табору.

Підготовка табору тривала більше двох місяців. Віруючі церкви щосуботи, в свій вихідний день, або й на тижні абсолютно безкоштовно працювали, готуючи табір до літнього сезону.

Працювали на совість, бо знали, що служать Богу і дітям.

Директор табору Віра Баланчук каже, що найголовніше – це зробити перебування в таборі цікавим, насиченим пригодами та безпечним для здоров’я дітей. Адже для багатьох батьків це єдина можливість оздоровити дитину влітку.

Програма розробляється заздалегідь.

– Ми хочемо донести дітям, що тільки Бог може дати істинну любов. Бог дав нам багато нових ідей, щоб відпочинок для дітей був святом, – каже директор табору.

Цьому році в таборі встановлено нове обладнання для очищення води з свердловини. Також придбали новий бойлер для душових кімнат та провели гарячу воду до медпункту.

Гостей зустрічали з хлібом-сіллю та подарували запальний український танок.

Гості побажали дітям гарного відпочинку, щоб насолоджувалися спілкуванням, зустрічали справжніх друзів. А справи благодійності щоб були прикладом у подальшому дорослому житті, спонукали творити добро в Україні.

Церемонія відкриття скінчилась, а для дітей і співробітників почався час пригод та цікавих вражень.

Це прогулянки лісом та відпочинок біля річки, захоплююче дійство з вогнищем на воді, безліч спортивних змагань, театральні та музичні постановки, батути, гойдалки…

Все це та багато іншого чекає дітей в таборі «Благодать» в житомирському лісі на березі річки Тетерев цим літом в захоплюючій 14-денній програмі під назвою «Пазли любові».