Добро згуртовує: фонд “Разом до життя” в “Старій Губернії” прозвітував про використані на порятунок онкохворих дітей кошти

Обласний благодійний фонд з допомоги онкохворим дітям Житомирщини “Разом до життя” завдяки небайдужості жителів Житомира й області та фаховості організаторів акумулював на своєму рахунку більше 500 тисяч гривень.

Про це сьогодні в ресторані “Стара Губернія” повідомили організатори цієї благодійної справи.

Онкохворі діти потребують ліків, які не завжди є в наявності медзакладу через зарегульованість схеми тендерних закупівель та складності передбачити які саме ліки будуть потрібні, оскільки дитина може поступити в будь-який момент, а потрібних їй ліків, термін зберігання яких декілька місяців медзаклад може й не мати.

В цій ситуації благодійний фонд “Разом до життя” на Житомирщині підстраховує державу й стає її партнером. Наприклад, коли виявляються потрібними ліки, яких немає в лікарні, фонд швидко їх купує й віддає на лікування хворої дитини.

Таким чином за перше півріччя 2013-го року 14 онкохворих дітей Житомирщини отримали допомогу. Волонтери фонду зібрали 40 тисяч євро на лікування Ніни Дідик в Італії, 97 тисяч доларів направлено на операцію по трансплантації печінки для Колі Кубинця у місто Мінськ, республіка Білорусь.

Добро згуртовує. Цього року БО “Разом до життя” отримала пропозицію від компанії Samsung взяти участь у Всеукраїнській акції Samsung – надія дітей. Під час акції було зібрано 337 376 грн. За ці гроші буде придбано новий, сучасний апарат УЗД.

4 березня 2013 року в дратеатрі пройшов телемарафон «Разом за життя», в рамках якого зібрано 419 306 гривень 11 копійок.

? Житомиряни збирали кошти “Разом за життя” онкохворих дітей. ФОТО

З зібраних під час Благодійного Марафону грошей чотири пацієнти онкогематології вже отримали допомогу. Це:

Кондрук Альона – 4748 грн. 68 коп.
Новак Роман – 1281 грн.
Петренко Саша – 6305 грн. 43 коп.
Шестов Назарій – 6000

– Люди допомогли нам зібрати ці гроші, аби подарувати дітям шанс на життя. Багато чи мало ми зібрали – це все відносно. Але дуже хотілося б, щоб усі дітки були здоровими і нам ці кошти довелося витрачати дуже довго.

Світла армія марафону «Разом за життя» щодня збільшується і тим самим Житомир завдяки своїй небайдужості і згуртованості впевнено може бути прикладом для інших міст, – каже Іван Мартинчук, один з організаторів марафону й всієї справи.

Ще один важливий крок на шляху допомоги онкохворим дітям був зроблений за допомогою благодійного заходу “Подих”, який відбувся в ресторані “Стара Губернія” 14 червня 2013.

Вперше в Житомирі, організатори запропонували нову форму проведення подібного заходу – світський раут, який провели в форматі аукціону. Всі виручені кошти від проданих лотів зарахували на рахунок обласного благодійного фонду з допомоги онкохворим дітям Житомирського регіону “Разом до життя”.

Хоча основні річні заходи зі збору коштів вже проведені, та гроші все одно продовжують надходити на рахунки фонду.

Так, вчора народний депутат Геннадій Зубко перерахував сюди 20 тисяч гривень своїх депутатських оздоровчих коштів. 10 тисяч гривень спрямував Владика Никодим.

Підтримує проект фінансово й організаційно також депутат обласної ради Ігор Синьов, відомий своєю активністю в справі відбудови храмів, відродження духовності, реалізації благодійних проектів.

“Разом до життя” і надалі допомагатиме рятувати на Житомирщині життя дітей зі страшними діагнозами.

ФОТО Репортер Житомира: