В Житомирі просять не вбивати стерилізованих безпритульних собак. ФОТО

Зі щемом в голосі жіночка-активістка руху захисту безпритульних тварин під час екскурсії центром стерилізації, кастрації й вакцинації безпритульних тварин Житомира благала житомирян не підсипати отруту безпритульним тваринам, тим більше що їх тепер масово стерилізують й вони стають безпечними для людей.

Фонд “4 лапи”, який “зайшов” наприкінці минулого року в Житомир вже простерилізував 800 безпритульних собак. Літня місія завершить свою роботу в кінці липня 2013-го.

За час роботи фонду нарешті стало видно, що щось реально робиться – містом бігає багато пробіркованих безпритульних собак, які ніколи не матимуть потомства.

Приміщення в якому завершує свою місію фонд надав підприємець Олександр Марголін – це на Баранова, 74.

Для того, щоб вирішити проблему з розмноженням в місті бродячих псів треба стерилізувати 70% популяції. Десь на таку цифру планують вийти в Житомирі.

Хоча, проблему за одну масову стерилізацію сучок й кастрацію кобелів вирішити не вдасться, оскільки в місто почнуть забігати бродячі пси з району та й деякі люди в нас ще інколи можуть дозволити собі викинути собаку на вулицю.

Але за проблему, яка в Житомирі “висіла на шиї всіх мерів” взялись серйозно – міська рада створить притулок для тварин – вже й гроші виділили й приміщення підшукали.

? У Житомирі на вулиці Баранова буде притулок для безпритульних тварин

Там стерилізуватимуть, каструватимуть, вакцинуватимуть, лікуватимуть, утримуватимуть безпритульних собак. Там будуть вольєри.

Житомиряни в цьому притулку зможуть безкоштовно вибрати собі собачку. Бродячих, після комплексу вищезазначених маніпуляцій – випускатимуть в місто.

Якщо ж в Житомир знову прийде міжнародний фонд, то здійснюватиме співпрацю вже на базі притулку, а не в складських приміщеннях, виділених доброю волею підприємця через відсутність стаціонарного закладу.

Результат роботи фонду забезпечили досягнуті домовленості між депутатом обласної ради Сергієм Сухомлином, фондом “4 лапи” та міською радою.

Мер Житомира Володимир Дебой гуманним цивілізованим шляхом вирішує проблему безпритульних тварин в Житомирі.

Зі слів керівника Фонду “4 лапи”, місії в Житомирі створили комфортні умови роботи, місцева влада й активні депутати й підприємці посприяли в забезпеченні охоплення за час роботи фонду максимальної кількості безпритульних собак.

Позитивний досвід співпраці Житомира з фондом дає надії сподіватися на подальшу співпрацю міста з цією міжнародною організацією.