Драма в Бердичівській виправній колонії (№70). Подробиці

Самогубством й спробою задушення людини закінчилось побачення чоловіка з дружиною в Бердичівській виправній колонії (№70).

Про це повідомили в управлінні ДПтС України в Житомирській області.

Засуджений Т., який 14 липня перебував на тривалому побачені із своєю дружиною громадянкою Т., близько 5 години 20 хвилин спробував її задушити, після чого повісився.

Співробітники та лікарі установи врятували життя жінці. Загрози її здоров’ю загрози немає. А ось проведені реанімаційні дії засудженому Т. результатів не дали.

Бригада швидкої медичної допомоги констатувала біологічну смерть засудженого.

Зі слів громадянки Т., вона вважає причиною вчинку чоловіка надання нею показів підчас судового засідання, які не підтвердили алібі засудженого щодо його непричетності до вчиненого злочину.

Начальник управління ДПтС України в Житомирській області полковника внутрішньої служби Анатолія Бобриньов повідомив, що засуджений Т. для відбуття міри покарання прибув до Бердичівської ВК-70 4 липня поточного року із Чортківського слідчого ізолятора.

Раніше він був неодноразово засуджений за скоєння особливо жорстоких злочинів – двічі за скоєння умисних убивств при обтяжуючих обставинах, зокрема вбивство рідних батьків та вбивство поєднане із зґвалтуванням, а також за скоєння грабежів та розбійних нападів. Остання судимість, за яку він відбував покарання, була також за скоєння розбійних нападів.

По прибуттю до установи він та його дружина скористалися своїм правом на тривале побачення.

Встановлено, що зі своєю дружиною засуджений познайомився шляхом листування під час попереднього відбуття покарання за скоєні злочини в місяцях позбавлення волі.