Історія про те, чому не можна вештатись нічним Житомиром в нетверезому стані

Днями батальйон патрульної служби при УМВС затримав 25-річного парубка, який став на шлях розбою.

Того дня пізно увечері до чергової частини Корольовського райвідділку міліції надійшло повідомлення про те, що на одній з житомирських вулиць відбувається сутичка між двома чоловіками.

На місце події було направлено найближчий по розташуванню черговий наряд міліції.

За вказаною адресою екіпаж патрульної служби застав таку картину: один чоловік відкрито нишпорив по кишеням іншого. Побачивши патрульних міліціонерів, молодик сполошився й навіть спробував утекти, проте зникнути йому завадили правоохоронці.

Як з’ясувалось, 46-річний житомирянин, добряче напідпитку повертався додому. Однак мандрівка темною вулицею закінчилась для нього несподівано неприємною зустріччю. На його шляху з’явився незнайомець, який, скориставшись неадекватним станом чоловіка, збив його з ніг та спробував обібрати кишені.

Далі фінал відомий – добрі люди не зробили вигляд, що нічого не бачили, а зателефонували до міліції.

Потерпілий заявив про те, що в нього вкрали мобільний телефон й барсетку. Під час проведення поверхневого огляду затриманого молодика патрульні виявили зниклі речі у нього.

За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Корольовського РВ УМВС Житомира, працівники якої зафіксували вчинене кримінальне правопорушення і доставили затриманого житомирянина до райвідділку.

З’ясувалося, що хлопець вже мав проблеми із законом, адже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки.

Отож розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж, поєднаний з насильством) Кримінального кодексу України. Цього разу молодій людині може загрожувати позбавлення волі на термін від 4 до 6 років.

Охороняти громадський порядок у Житомирі щодня беруться до 80 патрульних бійців. Саме вони найпершими дізнаються про події кримінального характеру, що трапляються на міських вулицях, а також уживають усіх можливих заходів, аби затримати зловмисників.

Про це інформує Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Від того наскільки швидко очевидці повідомлять про скоєння кримінального правопорушення до міліції напряму залежить оперативне розкриття та затримання осіб, причетних до його скоєння.