Як на Житомирщині топляться люди

Інспектор Брусилівського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області старший лейтенант служби цивільного захисту Євген Пилявський, відпочиваючи зі своєю родиною на місцевому ставку врятував життя двох людей – дівчинки й підлітка.

Про це інформує У ДСНС у Житомирській області.

Якби не ця мужня людина – вони б скоріше за все втопилися.

Так за яких обставин топляться люди?

Дівчинка запливла за 15-20 метрів від берега й у неї не вистачило сил допливти до землі під ногами. Євген почув її крики. Дитина борсалась з останніх сил, махала руками та раз по раз зникала під водою.

Чоловік кинувся на допомогу – доплив, перевернув на спину та витягнув на берег. На щастя, вона була при свідомості, тому рятувальникові не довелося надавати першу медичну допомогу, а лише заспокоювати заплакану дитину, яке на той момент найбільше боялася гніву дорослих.

Через деякий час на ставок прийшов старший брат врятованої дитини. Все вказувало на те, що він був “дубовий”. Навіть не поцікавившись станом сестри, яку він ледь щойно не втратив, брат попрямував до води.

І його спіткала така ж доля. Євгенові довелося вдруге за день рятувати та доправляти до берега потопельника.

Добре, коли є людина, яка опиняється в критичну мить й витягує з води. А скільки випадків, коли порятунок потопаючих стає останньою справою рук самих потопаючих?

Будьте обачні – не запливайте далеко й не лізьте у воду в неадекватному стані.

Порятунок дівчинки

Врятований брат

Герой-рятувальник