Рустам Раупов в Батумі представляв інтереси України

В Грузії відбулася Міжнародна конференція Парламентської Асамблеї (ПА) ГУАМ та Балтійської Асамблеї на яку безпосередньо були запрошені представники держав партнерів.

Про це інформує прес-служба Житомирської обласної організації ПП «УДАР Віталія Кличка».

Представляти інтереси України на конференції було надано заступнику голови постійної делегації у ПА ГУАМ, народному депутату України від фракції «УДАР» Рустаму Раупову.

На конференції обговорювались питання, які поширять співробітництво держав партнерів завдяки вирішенню нагальних проблем європейської та євроатлантичної інтеграції, боротьби з організованою злочинністю, співробітництва в енергетичній сфері, інвестицій в регіональний розвиток.

«Для України є вкрай важливим ця зустріч та подальша співпраця між державами парламентської асамблеї ГУАМ та її партнерів. Всі питання, які виносились на конференції потребують негайного вирішення та впровадження у внутрішній життєвий цикл цих країн. Особливо для України це є наступний крок, який прискорить вихід з кризового стану», – зазначив Рустам Раупов.

На самій конференції Рустам Раупов виступив з доповіддю щодо внеску інвестицій в регіональний розвиток на шляху до конкурентоспроможних та привабливих регіонів ГУАМ та Балтики.

У своєму виступі народний депутат наголосив на тому, що ситуація із іноземними інвестиціями вкрай пов’язана і залежить від державної політики, законодавчих змін, зниження корумпованості в країні.

Держава повинна зменшити своє втручання в підприємницьку діяльність і забезпечити чітке правове поле, зрозуміле і передбачуване для інвестора.

«Для того, щоб створити ефективну систему залучення іноземних інвесторів в Україну, необхідно вивчити особливості функціонування найраціональніших систем у ряді країн. Зовнішньоекономічні умови істотно впливають на процес реформування структури національної економіки. Від того, які правила гри будуть встановлені і який інвестор прийде на наш ринок, залежатиме майбутнє місце України на світовій арені», – підкреслив Рустам Раупов.

За підсумком конференції народний депутат зазначив, що активна робота під час проведення цієї зустрічі дала можливість просування інтересів України базуючись на платформі парламентської асамблеї ГУАМ та держав Балтики.