В “Плезентвілі” розповіли про “Бандерштат”

Фестиваль опору “Бандерштат” цього року відбудеться 3-4-го серпня в Луцьку.

Напередодні свята в Житомирі скликали прес-конференцію, щоб заохотити житомирян відвідати цей фестиваль.

Про те, яким буде цьогорічний “Бандерштат” в “Плезентвілі” розповіли житомиряни Влад Пучич та Олена Галагуза.

Влад щороку відвідує цей фестиваль, Олена побуває на “Бандерштаті” вперше.

“Бандерштат” – фестиваль, де увіковічнюють образ Степана Бандери, генерують відродження українського духу, згуртовують молодь навколо цінностей патріотизму й любові до рідної країни.

Свято, звісно ж, в доброму сенсі цього слова, націоналістичне. Якщо раніше місцева влада допомагала фінансово й організаційно, то зараз єдине добре, що вона робить – не здійснює перешкод. Принаймні поки-що.

Ідеологія фестивалю гармонійно вписується в суспільно-політичні настрої жителів західної України. При цьому національна спрямованість заходу притягує до себе патріотично налаштованих українців з усіх областей України, в тому числі зі Сходу й Криму, а також наших емігрантів та іноземців, які поважають Україну, її історію і боротьбу за незалежність.

“Бандерштат” об’єднує учасників негативним ставленням до споживання спиртного під час концертів. Влад Пучич каже, що алкоголь там не продається, а отже це не те свято, де всі напиваються, а потім дуріючи деградують.

Цього року, як і в минулі роки на “Бандерштаті” окрім власне концертної програми, можна буде брати участь в круглих столах та дискусійних клубах, де обговорюватимуться актуальні події сьогодення, розповідатиметься про історію України в контексті сучасності.

Так, в рамках фестивалю відбудеться круглий стіл, на якому об’єктивно розкажуть про Волинську трагедію – її причини, втрати з обох сторін.

Щодо придбання квитків – bandershtat.org.ua/kvytky