В Житомирі “Фронт Змін” не поспішає вливатись в “Батьківщину”

Місяць тому пройшов об’єднавчий з’їзд політичних партій ВО «Батьківщина» та «Фронт Змін».

На з’їзді «Фронту Змін» було прийняте рішення щодо самоліквідації партії і вступу її членів у «Батьківщину».

Та керівництва житомирського «Фронту Змін» на з’їзді не було.

Керівники колишньої обласної організації «Фронт Змін» поки не вступили до «Батьківщини», а також не дали чітких меседжів рядовим членам партії.

Зі слів представника “Батьківщини” Віталія Француза, партійцям «Фронту Змін» місцеві керівники запропонували почекати подальшої команди, яка вирішуватиме перехід до тієї чи іншої політичної сили.

Однак, керівники житомирського “Фронту Змін”, очевидно, бажаючи вчасно струсити з себе політичний пил минулих виборів, активно просувають місцеву громадську організацію, в рамках якої здійснюють добрі справи. До наступних виборів житомиряни можливо і забудуть хто кого полишив і коли.

А що ж робити рядовим членам “Фронту Змін”, яким не вистачає місця в “рятівній шлюпці”, призначеній для керівництва?

Француз каже, що в районні та міські організації “Батьківщини” уже надійшло ряд заяв від представників «Фронту Змін», які бажають вступити до партії «Батьківщина».

По одному з районів області, бюро обласної організації поставило перед Президією політради партії питання про можливість призначення колишнього члена партії «Фронт змін» керівником районного осередку партії «Батьківщина». Ця людина формувала районну партійну структуру «Фронту Змін» з моменту ї створення.

В “Батьківщині” впевнені, що кількість заяв була б набагато більшою, якби керівництво житомирського «Фронту Змін» проявило чітку позицію, а ще краще довело б це не словом, а власним прикладом.

Житомирська “Батьківщина” розуміє, що процеси об’єднання є непростими, кожному потрібно прийняти своє особисте рішення, але, як показує наша історія, Україна занадто настраждалася від принципу «два українці – три гетьмани».

За словами Француза, українці хочуть бачити потужну опозицію, а не чвари та внутрішні конфлікти.