Велику Бердичівську в Житомирі ремонтують капітально. Фото

Капітальний ремонт вулиці Великої Бердичівської в Житомирі від перехресть з вулицями Гагаріна до Старого Бульвару здійснюють працівники місцевого підприємства УАШ (Управління автомобільних шляхів).

З планами проведення цих робіт комунальники запізнилися через затримки з казначейськими перерахунками бюджетних коштів міської ради.

Цього року казначейство “барахлить” ще з весни. Минулі роки, коли проблеми з казначейськими затримками починалися восени, бюджетна сфера згадує ледь не з ностальгією.

? Ситуація з казначейством в Житомирі

2 липня казначейство пропустило 4 мільйони 800 тисяч гривень міської ради, з яких 1 мільйон 600 тисяч одразу ж спрямували на рахунки УАШу, який останні ремонтні роботи на 2 мільйони гривень виконав зі своїх статутних коштів, які тепер йому треба повернути.

Загалом, на капремонт доріг цього року місто виділило 16 мільйонів гривень. З них поки лише один мільйон пропустило казначейство. 15 мільйонів комунальники готові освоїти, капітально відремонтувавши закладені в річний план 24 вулиці. Замість роботи, доводиться чекати.

Олександр Марцун, начальник управління комунального господарства міської ради в розмові з журналістами сказав, що якщо гроші не встигають освоюватись в цьому році, вони не пропадають, а переходять в план фінансування ремонтів доріг наступного року.

Комунальники просять житомирян, яким капремонт дорожнього полотна Бердичівської спричинив незручності в пересуванні містом з розумінням поставитися до ремонтних робіт та обіцяють завершити асфальтування до перехрестя з вулицею Шевченка до кінця завтрашнього дня.

ФОТО Репортер Житомира: