Врадіївка. На межі вибуху народного гніву. Фото. Відео

За інформацією активістів ВК “НАСТУП” силовикам дали вказівку підтягнути свої сили до Миколаївської області.

Зараз там триває протест біля райдержадміністрації.

На мітингу зібралося біля 500 людей.

Силовиків доозброюють на випадок масового народного спротиву.

За словами голови ВК “НАСТУП” Р. Секели, “активісти вимагатимуть відставки міністра Захарченка через брутальний безлад в лавах МВС”.

26 червня у Врадіївці на Миколаївщині троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били. Жінці порвали губи, статеві органи, у трьох місцях проламали череп.

— Били ще в машині. Руками по голові, — згадує Ірина вечір 26 червня. — У посадці кинули на землю, почали бити вже ногами. Знасилував спочатку один міліціонер, потім другий. Таксист не силував, але бив найкрепше. Не знаю чим — домкратом чи кастетом, прямо у голову. Я плакала. Кажу: “Хлопці, може, маєте дітей, може, будете мати, беріть, шо хочте, робіть, шо хочте, тільки не вбивайте, бо в мене дитина”. З усього помню тільки їхні очі. Вони чи під наркотою були, чи ще під чим.

Ірину покинули на землі й поїхали.

— Чую, мене заливає кров’ю. 10 метрів проповзу і сознаніє втрачаю, — продовжує жінка. — Потім чую: машина під’їхала. Це вони вернулися, почали мене шукати. Я поняла, що вирішили добити. Затаїлася в траві. Лежу й чую, як майже рядом гілки під ногами хрустять. Просила в Бога, щоб помилував мене ради дитини.

Чоловіки не знайшли Ірину. Поїхали. Жінка до ранку дісталася млина за посадкою. Тамтешня робітниця дала їй старі штани і светр, викликала “швидку”.

Жертва повідомила, що серед нападників були два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак.

Наразі жінка знаходиться у лікарні в тяжкому стані. У неї діагностовано відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні удари і гематоми.

У понеділок, 1 липня, більше тисячі мешканців Врадіївки “штурмували” місцевий райвідділ міліції з вимогою покарати винних у зґвалтуванні.

Мітинг у Врадіївці завершився, та люди не розходяться.

Ірина Крашкова працює продавщицею у продуктовому магазині райцентру Врадіївка Миколаївщини. На залицяння міліціонерів не реагувала.

Джерело: Gazeta.ua

Племінник районного прокурора, Дмитро Поліщук затриманий, бо докази проти нього були беззаперечними.

У біга подався інший обвинувачений – міліціонер Євген Дрижак.

Його відпустили, адже номінально він був на чергуванні, хоча люди бачили його в цей час на вулиці, до того ж п’яного.

Він славився своїм садизмом і нахабством, навіть під час суду, коли біля будівлі зібралися громадяни, дзвонив деяким мітингуючім і погрожував, що пізніше з ними розбереться.

Євген Дрижак вважався головним вишибалою міліцейського відділку.

Місцеві правоохоронці взагалі прославилися жорстокістю, їх щиро ненавидить більшість місцевих жителів.

Два роки тому у цьому СМТ була згвалтована та жорстоко вбита 15-літня дівчина. Під час розслідування було затримано та обвинувачено 14 цивільних, 11 під тортурами зізналися у злочині, а троє – загинули, при чому один з них наклав на себе руки, – пише в своєму блозі Дмитро Різниченко.

Захарченко відсторонив від посади начальника Миколаївської обласної міліції та Врадіївського міськвідділу.

Пшонка звільнив прокурора Врадіївського району.

Разом з тим, від розмови про згвалтування міліціонерами дівчини Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко ухилився.

Він вважає неприпустимим штурм міліцейського райвідділку жителями Врадіївки через згвалтування міліціонерами їх односельчанки.

Про це він сказав з трибуни Верховної Ради, – пише lb.ua.

“Такі форми протесту, які були у Врадіївці, – неприпустимі”, – сказав Захарченко.

За його словами, події у Врадіївці розгляне 12 липня розширена колегія МВС України.

Врадіївських міліціонерів переатестують.