На Житомирщині в “Артек” відправляють “своїх” дітей

На Житомирщині прокуратура перевірила дотримання законності в сфері направлення дітей на оздоровлення в літні табори.

Були виявлені порушення.

Як виявилося, є чимало фактів, коли в табори відправляють не тих дітей, яких слідувало б оздоровити згідно звернень батьків та соціальних державних програм.

Упродовж травня-червня служба у справах дітей Брусилівської РДА отримала від опікунів 4 заяви про необхідність оздоровлення дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей-сиріт.

З відомих задіяним в цей процес людям причин, ці звернення у визначений час не потрапили до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Брусилівської райдержадміністрації. Це унеможливило їх своєчасний розгляд.

Якби не втручання прокурора – діти пільгової категорії цього року навряд чи відпочили, – кажуть в прес-службі прокуратури області.

Та найбільше махінацій на Житомирщині з путівками в МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія».

Найрозповсюдженіше порушення – позачергове направлення дітей до МДЦ «Артек».

Факти встановила прокуратура.

Так, в Олевському районі на оздоровлення невмотивовано поза чергою направлено три дитини – перед ними у черзі на обліку перебувало 9 бажаючих, від яких письмових відмов не надходило.

Подібні порушення у діяльності управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради встановлені в Житомирі.

А в Овруцькій та Народицькій райдержадміністраціях банк даних про дітей, яким можуть надаватися путівки на оздоровлення в МДЦ «Артек» та УДЦ « Молода гвардія», сформували взагалі лише на підставі заяв батьків.

Відділ сім’ї, молоді та спорту Овруцької райдержадміністрації навіть не витребував із органів та закладів освіти, загальноосвітніх та позашкільних закладів інформацію про дітей, які мають статус сиріт, позбавлених батьківського піклування, талановитих, обдарованих, які можуть бути направлені у зазначені оздоровчі заклади.

Прокуратура внесла подання на усунення цих порушень.