Самборський розповів про демонтаж кіосків у Житомирі

Ситуацію з демонтажем 5-ти кіосків в Житомирі прокоментував начальник КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрій Самборський.

Нагадаємо, власники кіосків неподалік ТОВ «Ринок» заявили, що такі дії зі сторони інспекції є незаконними і про демонтаж їх ніхто не попередив.

Самборський стверджує: підставою для демонтажу кіосків було рішення, ухвалене виконавчим комітетом Житомирської міської ради від 19 червня 2013 року. Обгрунтування – кіоски частково знаходилися на проїжджій частині та створювали небезпеку для руху пішоходів.

«Ми неодноразово попереджали власників про демонтаж їхніх павільйонів. Це було зроблено і в усній, і в письмовій формі із зазначенням підстав для демонтажу. Ми навіть розклеювали оголошення, проте більшість із власників чомусь нині говорять, що їх не попередили», — зазначає Самборський.

За його словами демонтаж був здійснений спеціально у вечірній час, тому що вдень на цій території велике скупчення людей та автомобілів.

Кіоски опечатані і зберігаються на території КП «Зеленбуд». Власники зможуть їх забрати, довівши право власності, – каже Самборський.

Раніше в місті демонтували кіоск по вулиці Гагаріна та торгівельні столики на Польовій. Підприємці, на думку влади, діяли зі значними порушеннями.

Юрій Самборський запевняє, що інспекція і надалі здійснюватиме демонтаж конструкцій, які порушують вимоги законів і благоустрою, – інформує прес-служба міської ради.