Суд над тарифами в Житомирі перенесено на осінь

27 серпня, в Корольовському районному суді відбулося слухання стосовно підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

16 травня 2013 року Виконавчий комітет Житомирської міської ради VI скликання затвердив нові тарифи для всіх житлово-комунальних підприємств Житомира. Тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій зросли на 12-27%.

За словами депутата обласної ради Дмитра Кропачова, таке рішення Виконавчого комітету щодо тарифів на комунальні послуги є незаконним і порушує права всіх житомирян.

Проте у міській раді запевнили, що у червні 2011 року вийшла постанова Кабміну про новий порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.

Основні фактори, які вплинули на підвищення тарифів, це зростання заробітної плати.

Однак, Дмитро Кропачов все одно надіслав позовну заяву до суду, оскільки він переконаний, що це рішення було прийнято з порушенням щодо «Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін тарифів, зміну цін тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 № 390 на виконання абзацу другого частини другої статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 01.06.2011 № 869 та абзацу п’ятого пункту 2 «Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869.

Судове засідання розпочалося із сорокахвилинним запізненням.

Крім цього до Корольовського суду не прийшов відповідач, тобто представник Житомирської міської влади.

За таких обставин було подано клопотання про перенесення справи, оскільки, як виявилося, юрист міської ради до 31 серпня перебуває у відпустці.

Треті сторони, тобто речники ЖЕКів №9,10,13, підтримали клопотання про перенесення судового засідання на 4 вересня.