В Житомирі підприємці вибивали акти вилучення кіосків

В ніч з 23-го на 24-те серпня житомирська інспекція з благоустрою демонтувала 5 торгівельних павільйонів, розташованих між Торговим центром й ринком “Хлібний”.

– Відповідне рішення готувала інспекція з благоустрою, – повідомив у телефонному режимі Репортеру Житомира заступник міського голови Юрій Мойсеєв, який курує сферу торгівлі.

Водночас, посадовець зазначив, що не бачив цих рішень й у повній мірі не володіє інформацією.

Демонтовані кіоски опинилися на території КП “Зеленбуд”. Там, наступного дня, їх знайшли власники. Допомогу в розшуку надали депутати Володимир Михалець та Руслан Годований.

У той же день, але вже під вечір, зі слів Годованого, “Зеленбуд” відвідали два заступники мера Мойсеєв і Кропивницький та керуючий справами виконкому Кудряшов.

Основні претензії підприємців – кіоски знесли під покровом ночі без попередження.

Крім того, за словами Руслана Годованого, власникам демонтованих торгівельних точок не надали акти вилучення кіосків, на основі яких підприємці мають право забрати вилучене майно.

Акти вилучення кіосків сьогодні вимагали в міській раді від заступника мера Кропивницького й начальника інспекції з благоустрою Самборського. З цією метою посадовців фізично заблокували в прес-центрі міської ради.

Як стало відомо, підприємці отримали необхідні документи й завтра планують повернути свою власність.

Заступник міського голови Володимир Кропивницький обіцяє оприлюднити позицію влади щодо цієї ситуації.