Журналісти в “Дубках” говорили про туризм. Фото

Третє засідання житомирського журналістського клубу пройшло в ресторані “Дубки”, що на трасі Київ-Чоп.

Проведення таких зустрічей в Житомирі вже стало традицією. Під час попередніх засідань журналісти обговорювали підсумки року, що минає, спілкувалися з міськими головами та народними депутатами.

Цього разу преса думала над тим, як зробити наше місто туристично привабливим.

Засідання відвідали заступник міського голови Юрій Мойсеєв, начальник управління культури міської ради Лариса Харчук та народний депутат Василь Самойленко.

Зустріч організували обласне відділення НСЖУ та ГО “МІР”.

Гостинні господарі готельно-ресторанного комплексу “Дубки” Борис та Ірина Башмакови взяли участь у засіданні клубу, провели екскурсію територією закладу та підготували розважальну програму.

“Дубки” розміщені в сосновому гаю. Гостям пропонуються номери з усіма зручностями, камінами і балконами.

Тема необхідності розвитку туризму є однією з найактуальніших – Житомир попри своє вигідне географічне положення й чудову природу, фактично не використовує свій туристичний потенціал.

Міська рада розуміє нагальність розвитку туристичної інфрастуктури – управління культури розробляє туристичний сайт. Але що ми можемо рекламувати на цьому сайті, якщо жодного інфраструктурного проекту в плані розвитку туризму в Житомирі не втілено?

Для того, щоб це зробити – потрібні розумні ідеї, бюрократична воля місцевих чиновників та кошти інвестора, або ж з бюджету.

На разі, ні одного, ні іншого немає. Є тільки декларації щодо розуміння того, що туризм треба розвивати.

Зрозуміло, що туристична привабливість забезпечується розвитком інфрастуктури всього міста – а це дороги, культурні заклади в нормальному стані, стадіони, басейни, впорядковані прилеглі території, відсутність сміття.

Це означає, що місто треба розвивати комплексно, а також варто було б втілити проект, типу вінницького фонтану, щоб він став туристичною принадою міста, його візитною карткою.

Олігархів у нас немає. Тож чи є в Житомирі спроможні здійснити цей подвиг?

Два ювіляри: подарунок від обласного відділеня спілки журналістів карикатуристу Василю Вознюку

Подарунок редактору газети “Меркурій” Олександру Сичевському

Продюсер Валерій Нужда забезпечив концертну програму. Виступ танцівниці Валентини

Гостинні господарі Борис та Ірина Башмакови