Україна призупинила рух транспорту з Росії й Білорусії через чуму

З 20.00 25 вересня 2013 року тимчасово призупинено рух транспорту у місцевих пунктах пропуску через державний кордон України з Російською Федерацією і Республікою Білорусь до особливого розпорядження.

На ділянці Північного регіонального управління такі місцеві пункти пропуску функціонують в населених пунктах Деревини, Ільмівка, Добрянка, Кам’янка на Чернігівщині; Переброди, Вичівка на Рівненщині, Тур, Гута на Волині.

Ці обмеження пов’язані із складною ситуацією, яка склалася на території Російської Федерації та Республіки Білорусь щодо збудника африканської чуми свиней.

З метою недопущення занесення в Україну небезпечної хвороби та на виконання пункту 6 протоколу № 53 засідання Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2013 року усі транспортні засоби, які намагатимуться перетнути українсько-російський та українсько-білоруський кордон у місцевих пунктах пропуску, які необлаштовані спеціальними обладнанням для обробки та утилізації, будуть скеровуватись у найближчі пункти пропуску через державний кордон для міжнародного та міждержавного сполучення для проходження визначених законодавством видів контролю.

На ділянці Північного регіонального управління можна перетнути українсько-російський кордон в наступних пунктах пропуску: Грем‘яч, Миколаївка, Сеньківка; українсько-білоруський кордон в наступних пунктах пропуску: Сеньківка, Нові Яриловичі, Славутич, Вільча, Виступовичі. Майдан Копищанський, Городище, Прикладники, Дольськ, Самари, Доманове, Піща, Пулемець.

В цей період обмежується перевезення продукції тваринництва без відповідних документів.

Додаткову інформацію з данного питання можна отримати в Міністерстві агрополітики та Держветфітослужбі.

Віктор Вирва