Міліція затримала житомирянина, який підпоював господарів та «чистив» їхні квартири

В результаті проведення оперативно-розшукових і слідчих заходів у Житомирському районі міліціонери затримали раніше судимого 46-річного житомирянина, який підозрюється у причетності до скоєння низки специфічних злочинів.

Про це Репортер Житомира повідомили у СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Для своїх злодіянь підозрюваний обирав жертвами людей, які відносяться до так званої групи ризику, – або ж осіб, що зловживали спиртним, або ж довірливих і малозабезпечених житомирян.

«Зважаючи на те, що затриманий володів певними знаннями у медичній галузі, то міг використовувати медичні препарати, що у взаємодії з алкоголем викликали пригнічення нервової системи, сонливість або ж узагалі могли призводити до фатальних наслідків», – розказує перший заступник начальника УМВС Василь Дячук.

Користуючись безпорадним станом господарів, «добродій» виносив з їх квартир усе, що потрапляло йому під руку. Самі ж потерпілі поверталися у фактично пусту квартиру, якщо така взагалі у них залишалася.

Наразі два кримінальних провадження, відкритих за фактами крадіжок, слідством перекваліфіковано у ч.3 ст. 187 (Розбійний напад, поєднаний із проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Судом відносно затриманого обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Проводяться заходи, направлені на встановлення усіх осіб, які постраждали від дій зловмисника, а також інших осіб, причетних до скоєння цих кримінальних правопорушень.

Фото прес-служби