На Житомирщині відкрито оновлений сільський ФАП

4 жовтня в селі Троща Чуднівського району відкрили фельдшерсько-акушерський пункт, який надає медичну допомогу близько 900 жителям. Очолює заклад Юрій Дмитрук.

Приміщення, в якому знаходився медичний заклад, вкрай потребувало ремонту. Сільрада виділила 60 тисяч гривень. Проте цих коштів не вистачило, аби завершити ремонтні роботи.

За допомогою керівництво ФАПу звернулося до місцевого господарства ТОВ «Аграрний фонд Терещенка», яке й виступило основним спонсором реалізації цього проекту.

На виділені кошти придбали газові конвектори. Із 15-ти приватних підприємців, які зареєстровані на території села, – 8 надали допомогу у відновленні ФАПу. Всі роботи виконувалися власними силами.

А вже на відкриття фельдшерсько-акушерського пункту в Трощі приїхав голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук.

Він сказав, що чинна влада сподівається на те, що з відкриттям в області оновлених фельдшерсько-акушерських пунктів населення зможе отримати долікарську медичну допомогу сучасного рівня.

Прес-служба облдержадміністрації