Працівники ЖТТУ зібрали своїми руками ще один тролейбус та трамвай

Вже четвертий тролейбус і перший трамвай із запчастин зібрали в Житомирі працівники ТТУ у цьому році.

29 жовтня їх запустили на лінію. www.kapitan.ua

Про це Репортер Житомира повідомили в управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

За словами начальника ЖТТУ Олега Таможського, вартість відновлення одного тролейбусу складає близько 200 тис.грн., тоді як новий обійшовся б міському бюджету в 1,5-2 млн.грн. За останні 3 роки додатково залучено та зібрано з металобрухту 17 одиниць техніки, то за рахунок цього місто зекономило як мінімум 30 млн.грн.

Зібрані руками працівників ТТУ тролейбуси і трамваї слугуватимуть житомирянам ще по 5-10 років. Адже як повідомляють на підприємстві, від старого майже зношеного трамваю чи тролейбусу використовують лише основу та кузови, решта ж запчастин – нові. У середньому над одним тролейбусом чи трамваєм робоча бригада працює 1,5 місяці.

Житомиряни можуть відрізнити цю техніку від іншої кольоровою гамою та надписами «Від ЖТТУ житомирянам екологічно-чистий транспорт», «Житомирянам до Дня міста від ЖТТУ».

«Приємно відзначити, що колектив робить усе можливе, аби підприємство розвивалося. Два тижні тому ви зібрали тролейбус. Сьогодні випустили на лінію ще по одному трамваю і тролейбусу. Ми зараз працюємо над чітким розмежуванням тролейбусних і автобусних зупинок та над удосконаленням роботи транспортної мережі міста, аби і водіям, і пасажирам було зручніше», – сказав Юрій Мойсеєв, заступник міського голови.

Начальник ЖТТУ наголосив, що наразі підприємство має 129 тролейбусів і 23 трамваї та на досягнутому не планує зупинятися.

Нагадаємо, що у цьому році на поточний ремонт рухомого складу та відновлення застарілої техніки ЖТТУ з міського бюджету було виділено 3,5 млн. грн. Загалом за останні роки підприємство з міського бюджету отримало понад 45 млн. грн.