У Житомир привезуть мощі (правицю) Георгія Побідоносця

Із 30 жовтня по 05 грудня 2013 року в Україні перебуватиме чесна правиця великомученика Георгія Побідоносця.

Віруючі Житомирщини матимуть змогу прикластися до чудодійних мощів протягом чотирьох днів: у Бердичеві – 28-29 листопада, у Житомирі – 29 листопада-1 грудня.

Про це Репортер Житомира повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Чесні мощі великомученика Георгія Побідоносля побувають ще у таких містах України: Київ, Чернігів, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Біла Церква, Львів.

Довідково: Святий великомученик Георгій Побідоносець жив у ІІ-ІІІ ст. Виріс у Каппадокії (Мала Азія) у християнській сім’ї. Вступивши до римського війська, святий Георгій своїми ратними подвигами заслужив увагу імператора Діоклетіана, який призначив одним із старших воєначальників. Дізнавшись про указ імператора переслідувати християн, Георгій відкрито виступив проти правителя і закликав усіх визнати віру в Христа. Після восьмиденних тяжких мук був обезголовлений у 303 (304) році.

Мощі Святого Георгія поклали в палестинському місті Лідді, в храмі, що носить його ім’я, голова ж святого мученика зберігалася в Римі у храмі, також присвяченому йому, є святі мощі Георгія Побідоносця і на горі Афон.

Великомученик Георгій — покровитель христолюбивого воїнства, скотарства і захисник від хижих звірів.

На іконах великомученик Георгій зображується сидячим на білому коні і вражаючим списом змія, що символізує його головну перемогу – духовну перемогу над дияволом – «стародавнім змієм».