Рустам Раупов: “Влада заблокувала ініціативу УДАРу скасувати VIP-пенсії для чиновників”

Партія “УДАР” 10 січня 2013 року зареєструвала законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості у пенсійному забезпеченні)», мотивуючи його необхідність запровадженням єдиного принципу нарахування пенсій, що було першим пунктом у передвиборчій програмі партії.

Даний законопроект підтримав профільний комітет Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, та рекомендував схвалити його. Однак, цього не сталося через деструктивну позицію Партії Регіонів та деяких мажоритарників.

Про це заявив народний депутат України від фракції “УДАР”, голова Житомирської обласної організації Партії Рустам Раупов під час прес-конференції 15 жовтня.

«Нинішня несправедлива пенсійна система не має права на подальше існування. Адже розрив між пенсіями простих українців і чиновників складає 15 разів! Біля трьох мільйонів громадян отримують пенсії менше 1 тисячі гривень, у той час як у митників, прокурорів, суддів та колишніх народних обранців пенсії складають від 6,5 до 15 тисяч гривень.

Ми вирішили зробити крок до встановлення соціальної справедливості, почавши із себе: наша фракція запропонувала перейти на єдиний принцип нарахування пенсій у першу чергу народних депутатів, Президента України, членів КабМіну та інших чиновників», – підкреслив Рустам Раупов.

В законопроекті партії «УДАР» передбачено переведення пенсій Президента України, народних депутатів України та членів уряду на загальну систему пенсійного страхування, згідно єдиного Закону про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Тобто таким же самим чином, як і для 90 відсотків наших українських громадян.

Але, як повідомив народний депутат від фракції «УДАР», «завдяки» позиції Партії Регіонів, цей законопроект не був ухвалений Верховною Радою.

І така ситуація влаштовує ПР, тому вони й відмовились підтримати опозиційний законопроект, який передбачає скасування несправедливих пенсійних привілеїв для депутатів, урядовців та інших високопосадовців. Це є прямим свідченням тому, що нинішня влада й надалі не збирається працювати в інтересах громадян України.

«Негативне голосування за цей законопроект нас не зупинить. Найближчим часом ми повторно зареєструємо новий законопроект щодо соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні та встановлення єдиних принципів нарахування пенсій. І будемо це робити до того часу, поки Верховна Рада України не проголосує за ліквідацію системи спец пенсій для Президента, членів Уряду, народних депутатів та інших високо посадовців», – наголосив Рустам Раупов.