Житомирські даішники проводять рейди – вже впіймали п’яного маршрутчика

Для забезпечення безпеки пасажирських перевезень житомирські даішники проводять профілактичні рейди.

Про це Репортер Житомира повідомили в прес-службі УДАІ УМВС України в Житомирській області.

Під час несення служби працівники ДАІ в обласному центрі зупинили мікроавтобус «Рута». При спілкуванні з чоловіком інспектори ДАІ запідозрили його нетверезий стан. За допомогою алкотестера «DRAGER» водія було перевірено на стан сп’яніння, прилад засвідчив 0,39 проміле.

За таких обставин відносно керманича було складено адміністративний протокол за ст.130 (Керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Мікроавтобус доставлено на майданчик тимчасового утримання.

Працівники Державтоінспекції провели контрольну перевірку підприємства, де працює водій-правопорушник, за результатами якої до адміністративної відповідальності було притягнено чергового лікаря, що допустив до керування пасажирським транспортним засобом нетверезого водія.

За даним фактом правоохоронці підготували та направили подання до Укртрансінспекції з безпеки на наземному транспорті в Житомирській області щодо проведення позапланової перевірки ліцензійних умов пасажирського перевезення та, у разі виявлення грубих порушень, з наступним вирішенням питання про позбавлення ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів.

«На автодорогах Житомира такі заходи тривають постійно. У першу чергу, працівниками ДАІ проводяться перевірки суб’єктів, які надають послуги з перевезення пасажирів. Особлива увага звертається на підготовку автотранспорту до перевезення пасажирів, організацію передрейсового контролю за технічним станом автобусів і на проведення щозмінного медичного огляду водіїв», – розповідає начальник відділу ДАІ м. Житомира Костянтин Перепилиця.

У поточному році на автодорогах Житомирської області зареєстровано 21 дорожньо-транспортну пригоду за участю водіїв пасажирського транспорту. У них загинуло 4 осіб, ще 37 людей отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Фото прес-служби