Житомиряни на кубку Європи з Кунг Фу взяли “золото” та “срібло”

10-14 жовтня 2013 року у Ялті пройшов Кубок Європи з Кунг-Фу, де Житомирську область представляли двоє спортсменів: 25-річна Вікторія Кратюк та 17-річний Олександр Стельмах, вихованці міського культурно-спортивного центру Житомирської міської ради.

Вікторія виборола “срібло” в розділі «Сань да» серед жінок у ваговій категорії 65 кг, поступившись Дагестанській спортсменці.

Олександр Стельмах взяв перше місце в розділі «Сань да» серед чоловіків, у ваговій категорії 65 кг.

Тренер чемпіонів, майстер спорту Володимир Литвинчук не здивований результатами змагань, адже його вихованці не просто талановиті спортсмени, але й дуже наполегливі та працелюбні.

«Я треную Вероніку уже три роки, перед змаганнями у нас був напружений графік тренувань – 2 рази на день щодня, не кожен таке витримає, але дівчина вкотре довела, що має волю, бійцівський характер та дух чемпіона. Я вважаю, що у неї велике спортивне майбутнє. Олександр тренується з 11 років і показує дуже хороші результати – у квітні цього року в змаганнях етапу Кубка України зайняв 1 місце, а упродовж усього літа готувався до Кубку Європи. Він цілеспрямовано йшов до своєї мети і його старання були винагороджені», – зазначив Володимир.

За словами тренера, у грудні проходитиме першість України серед дітей з Кунг Фу у Харкові. Вони планують приїхати лише з перемогою, а наразі активно тренуються.