Миротворці з Житомирської області не дали викрасти бюлетені і забезпечили порядок під час виборів у Косово

3 листопада у сербській частині міста Косовська-Митровиця невідомі увірвалися до школи, в якій розташовувалися 16 виборчих дільниць.

Про це Репортеру Житомира повідомили у 8-у армійському корпусі.

Люди в масках розбили кабінки для голосування і намагалися викрасти та знищити виборчі бюлетні.

У зв’язку з цим на тактичні оперативні центри національних миротворчих контигентів на півночі краю поступило розпорядження вищого штабу щодо блокування доріг у напрямку Республіки Сербія з подальшим оглядом кожного транспортного засобу, що рухається на північ на предмет наявності будь-якої документації з виборчих дільниць.

Однією з перших на бойове розпорядження командування сил KFOR відреагувала резервна група зі складу передової оперативної бази “GATE 1” під керівництвом командира спеціального взводу старшого лейтенанта Богдана Дегодюка.

Миротворці оперативно висунулися у вказаному напрямку, розгорнули VCP (мобільний контрольний пункт), миттєво зайняли позиції і обмежили рух транспортних засобів у напрямку Республіки Сербія.

Під час підведення підсумків командир багатонаціональної бойової групи “East” сил KFOR полковник американської армії Девід Вудс зазначив:

“Ваші оперативні та рішучі дії в черговий раз підтвердили мою думку, що українському підрозділу можна без вагань довіряти завдання максимальної відповідальності”.

3 листопада в Косові відбулися вибори до місцевих органів влади. Вперше після проголошення в односторонньому порядку незалежності від Сербії у 2008 році вибори до органів самоврядування пройшли на всій території Косова, в тому числі й у заселеній переважно етнічними сербами північній частині краю, де зараз виконують завдання миротворці національного контингенту багатонаціональної бойової групи “East” сил KFOR.