У Києві житомиряни вчились бути новою елітою нації

З 25 по 29 листопада на базі Національної академії державного управління при Президентові України (м. Київ) проходила друга навчальна сесія з професійного розвитку осіб, зарахованих у 2012 році до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації».

Про це Репортеру повідомили в прес-службі управління державної служби Головдержслужби України в Житомирській області.

Професійний розвиток осіб, зарахованих до Президентського кадрового резерву, забезпечується відповідно до Указу Президента України від 5 квітня 2012 року № 246 «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації».

У рамках цієї сесії, присвяченої темі сучасної кадрової політики в державному управлінні, відбулися тематичні зустрічі з високопосадовцями, фахівцями провідних наукових установ; тренінги, тестування та виїзне заняття у Верховній Раді України.

Комплекс заходів з формування Президентського кадрового резерву передбачає обов’язковість професійного розвитку його членів, тому усі представники Житомирщини, зараховані у 2012 році до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації», брали у ній участь. А саме:

Венцель Віктор Тарасович – заступник директора департаменту-начальник бюджетного управління департаменту фінансів Житомирської обласної державної адміністрації;

Прокопчук Валерій Вікторович – директор товариства з обмеженою відповідальністю «Меліор-Трейд»;

Руденький Андрій Олександрович – директор товариства з обмеженою відповідальністю «Нива експо»;

Самчик Максим Юрійович – голова Чуднівської районної державної адміністрації Житомирської області.

Реформа системи державної служби потребує нової генерації керівників і фахівців органів державної влади та місцевого самоврядування. Саме тому в області з лютого наступного року буде започатковано проведення постійно діючого семінару для підготовки осіб, які бажають взяти участь у конкурсі з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву.