Житомирське міськосвіти закупить молока для дитсадків за рахунок батьків

У зв’язку з тим, що договір на постачання молока попереднім постачальником «Т.В.К.Сервіс» вичерпано повністю, а новий тендер не відбувся, як вихід із ситуації управління освіти запропонувало закупівлю молока за рахунок коштів, які частково сплачують батьки за харчування.

Про це Репортер Житомира повідомили в міській раді.

При цьому батьківська плата не буде більшою, ніж зазвичай, а поділятиметься на дві квитанції (без вартості молока та на вартість закупленого молока).

З цього питання 13 листопада 2013 року проведено нараду з керівниками дошкільних навчальних закладів та підготовлено роз’яснювальний лист з метою інформування батьків.

Як повідомляв раніше Репортер Житомира, 44 дитсадки Житомира до кінця року можуть лишитись без молока, бо не знайшлося постачальника, конкурсні торги на закупівлю молока для потреб дошкільних навчальних закладів, що проходили 07 листопада, не відбулися, бо заявився лише один постачальник.

Як пояснюють в міській раді, це вже не перша ситуація, коли постачальники продуктів харчування в умовах сезонного стрибка цін саботують участь у тендерних торгах.

Крім того, декого із постачальників лякають затримки в оплаті через казначейство, що мають місце останнім часом.

Однак, оплата за харчування дітей – захищена стаття і фінансується через казначейство щонайменше раз на місяць в рамках укладених угод по факту постачання продуктів.