У Житомирі чиновники трансінспекції проводили “липові” рейди по маршрутках

Без категорії

У Житомирі чиновники Укртрансінспекції по підробленим направленням проводили “липові” рейди по маршрутках і штрафували власників.

Про це Репортеру повідомили в прокуратурі області.

Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовими особами Управління Укртрансінспекції в Житомирській області службовим становищем.

Окрім цього, в управлінні виявлено й інші порушення, зокрема, щодо здійснення контролю за станом усунення автоперевізниками виявлених раніше порушень.

Так, працівниками управління залишено поза увагою факти використання перевізниками праці водіїв без оформлення трудових відносин та неналежного проведення передрейсових технічних і медичних оглядів. Хоча такі порушення законодавства є підставою для анулювання ліцензії автоперевізника, управлінням зазначені заходи до підприємців не вживались.

За результатами перевірки, прокуратурою області внесено подання начальнику Управління Укртрансінспекції в області з вимогою усунути порушення законодавства про автомобільний транспорт та притягнути до відповідальності винних посадових осіб.