По “Коменерго” скличуть нараду

“Дозволити керуючій компанії “Коменерго-Житомир” здійснювати діяльність в законному порядку до завершення опалювального сезону з метою отримання права на компенсацію з держбюджету недоотриманих пільг і субсидій за 2013 рік і своєчасне отриманння пільг і субсидій в 2014 році.”

Таку пропозицію озвучив депутат міської ради Геннадій Забродський в сесійному залі мерії після того, як міський голова оголосив про відсутність кворуму для оголошення про відкриття сесії міської ради.

КК “Коменерго-Житомир” за результатами проведеного в серпні 2013-го року конкурсу з надання послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, втратила право обслуговувати житловий фонд району Польової.

Прово здійснювати цю діяльність перейшло до ЖЕКів № 13, 16. Наразі в Корольовському адмінсуді знаходиться справа щодо скасування результатів конкурсу.

Після програшу “Коменерго” продовжувало надавати послуги, оскільки компанія, на відміну від ЖЕКів, які виграли цей конкурс, має затверджені тарифи.

Пояснюючи ситуацію з трибуни сесійного залу, профільний заступник міського голови Володимир Кропивницький сказав, що він не має права підтримувати жодну зі сторін.

“Логічно, я маю ставати на сторону ЖЕКів. Але колізія полягає в тому, що ЖЕК 13, 16 згідно результатів конкурсу повинен надавати послуги, але не має затверджених тарифів. “Коменерго” ж навпаки – має тарифи, але не має право надавати послуги”, – пояснює патовість ситуації профільний заступник.

Кропивницький поставив питання сам перед собою: чому не були дочасно підготовлені тарифи для ЖЕКу №13,16? Каже, треба розібратися.

Якщо “Коменерго” не отримає законного права здійснювати надання послуг до завершення опалювального сезону, підприємство втратить субсидій на 363 тисячі гривень.

Депутат Юрій Самборський каже, що варто після завершення опалювального сезону провести окремий конкурс по ЖЕКах, житловий фонд яких нині обслуговує КК “Коменерго-Житомир”.

Міський голова Володимир Дебой в цій ситуації запропонував провести нараду за участю зацікавлених депутатів, яка спільно з юрдепартаментом опрацює це питання в юридичній площині.

Мер наголошує: в зв’язку зі зниженням ціни на газ для держави, урядові рішення передбачають перегляд ціни на газ для споживачів – як населення, так і підприємств. Виходячи з цього в найближчий час регулюватимуться тарифи.