У Житомирі працівник колонії постачав засуджених наркотиками

На Житомирщині співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили та припинили протиправну діяльність інспектора відділу режиму та охорони однієї з установ виконання покарань обласного центру, який постачав наркозалежним засудженим особливо небезпечний наркотичний засіб – каннабіс.

Про це Репортеру повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.

27-річний співробітник виправної установи, котрий мав безперешкодний доступ до засуджених, підозрюється у тому, що він двічі-тричі на тиждень проносив на режимну територію та передавав ув’язненим наркотики.

За один раз зловмисник проносив від 5 до 7 пакунків, за кожен отримуючи від ув’язнених по 200 гривень.

1 грудня правоохоронці затримали правопорушника «на гарячому» під час чергової спроби пронести до пенітенціарної установи 7 пакунків із каннабісом.

Під час обшуку його помешкання СБУ виявила та вилучила зроблені зловмисником записи щодо замовлення та доставки засудженим наркотичного зілля. В одній із камер установи також вилучено розфасовані дози марихуани та пристосування для вживання наркотиків.

Крім цього правоохоронці встановили постачальника зілля – ним виявився мешканець одного з районів області. У підсобному приміщенні його господарства вилучено майже 250 грамів подрібненого каннабісу та насіння конопель, ймовірно, підготовлене для посіву нового «врожаю».

Працівнику виправної установи оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.364 Кримінального кодексу України.

Затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання УМВС України в Житомирській області.