У Житомирській області хлопець пішов за ялинкою і пропав на добу

Упродовж кількох годин правоохоронці розшукали підлітка, який добу провів у дрімучому лісі на Олевщині.

Понад двісті працівників міліції, рятувальників, лісників і небайдужих жителів села Жубровичів, що на Житомирщині, прочісували довколишні дрімучі ліси, де напередодні загубився 12-річний Дмитро.

Дмитро опинився у лісі, підшукуючи ялинку до новорічних свят. З товаришем, з яким разом прийшли, розпрощався близько 16.00, запевнивши його, що пройдеться ще трохи лісом уздовж села, проте до рідної домівки не повернувся ні за годину, ні за дві, ні коли згустились вечірні сутінки.

– Ми покликали на допомогу всіх своїх сусідів і місцевих лісників і стали шукати сина самотужки. Проходили лісом аж до темної ночі, гукали його, проте ніхто не відзивався, – розповідають Борис Андрійович та Тетяна Іванівна, батьки зниклого хлопчика.

Коли ж стало зрозумілим, що самостійно знайти Дмитрика не вдасться, люди звернулися до міліції. Проте це сталося лише уранці наступного дня, близько 11.00. У місцевому райвідділку на повідомлення зреагували миттєво й правоохоронці, тільки-но з’ясувавши всі обставини та прикмети підлітка, взялися за невідкладні заходи.

– Зникнення дитини – це завжди надзвичайна подія, і тому для нас у такій ситуації дорогоцінна кожна хвилина, – коментує начальник УМВС Житомирщини Анатолій Лазарев. – Отримавши тривожне повідомлення з Олевського району, негайно по тривозі було піднято особовий склад місцевого райвідділку, а також міліцію сусідніх районів – Ємільчинського, Лугинського та Овруцького. На місце події виїхали й допоміжні сили з числа працівників галузевих служб УМВС. А в самому обласному Управлінні було негайно створено оперативний штаб, де акумулювалася та аналізувалася вся інформація з місця події, а також координувалися дії правоохоронців.

До невідкладних розшукових заходів долучилися й працівники МНС, лісництва та громада не лише Жубровичів, але й сусідніх сіл Олевщини. Загалом понад двісті людей, розділених на 15 пошукових груп, прочісували ліс і довколишні лісові масиви. У найближчих селах ретельно перевірялися хати-пустки, приміщення сільськогосподарських ферм й інші місця, де міг знайти тимчасовий прихисток 12-річний Дмитрик.

Водночас правоохоронці розглядали декілька версій можливого розвитку подій і сподівалися на швидке встановлення місцезнаходження хлопчика.

Тож у результаті кількагодинних розшукових заходів правоохоронці таки принесли рідним Дмитрика гарну звістку: хлопчик знайшовся, на щастя, цілим і неушкодженим. Одна з пошукових груп виявили дитину, яка блукала поміж кущів і дерев. Це і був розшукуваний хлопчик.

Своїм рятівникам Дмитрик розповів, що не зміг знайти вихід з лісу, коли надворі звечоріло. Відтак, натрапивши на ялинку, він обрубав нижнє гілля та переночував на ньому просто під деревом. А вранці знову вирушив шукати, як вибратися з лісових хащів. Слід зазначити, дитину знайшли за 20 кілометрів від його села, на межі кордону Ємільчинського та Олевського районів. Хлопчика оглянули медики та передали в обійми рідних.