За вихідні на дороги Житомира висипали 14 тонн солі та 260 тонн піщаносолевої суміші

Комунальною технікою за вихідні на вулиці міста було висипано 14 тонн солі і 260 тонн піщаносолевої суміші.

Про це Репортеру повідомили в міській раді.

КП «УАШ» працює цілодобово: одна зміна – вдень, інша – вночі. Першочергово техніка функціонує на центральних, магістральних вулицях та аварійно-небезпечних ділянках, згодом роботи будуть здійснюватися і на другорядних вулицях.

«Місто очищає 13 одиниць техніки, вночі вийде 14 машин. Найбільшою перешкодою для нас є те, що у нічний час власники транспорту залишають свої автомобілі на вулицях міста, а це не дає можливості якісно виконати саме розчищення доріг від снігу», – зазначив Віталій Шевчук, заступник начальника комунального господарства Житомирської міської ради.

Паралельно здійснюється контроль за якістю виконаних робіт. Зокрема, на снігоприбиральну техніку вже почали встановлювати GPS навігатори.

На прибудинкових територіях працювало 22 одиниці техніки. Люди працюють у дві зміни: з 4.00 год. до 8.00 год. ранку та з 17.00 год. до 20.00 год. вечора. Для працівників КП ВЖРЕПів забезпечено 350 лопат, ще 500 планують закупити.

Як раніше повідомляв начальник КП «УАШ» Володимир Гаврилюк, підприємство має 35 одиниць техніки, заготовлено піщану суміш і резерв паливно-мастильних матеріалів. Крім техніки, що використовували у минулих роках, для прибирання міста від снігу на дороги вийшли і три нові сучасні машини, які нещодавно закупили і привезли у Житомир.