Google купила розробників штучного інтелекту

Корпорація Google придбала компанію DeepMind Technologies, що базувалась в Лондоні.

Компанія спеціалізується на розробках у сфері штучного інтелекту.

На сайті DeepMind, який складається з однієї сторінки говориться, що компанія розробляє «повчальні алгоритми загального призначення», які використовуються в імітаційних моделях, електронної комерції та іграх.

Сайт зазначає, що DeepMind добре відома в середовищі фахівців і є великою, за мірками галузі штучного інтелекту, компанією: вона існує щонайменше три роки і в ній працюють більше п’ятидесяти чоловік.

У число засновників DeepMind входить Деміс Хассабіс ( Demis Hassabis ) – ігровий дизайнер, нейробіолог і шахіст. Хассабіс п’ять разів (більше, ніж будь-хто інший) вигравав чемпіонат з інтелектуальних ігор Pentamind.

Google підтвердила факт покупки DeepMind, але не розкрила суму угоди. За даними Re/code, компанія обійшлася Google в 400 мільйонів доларів. The Financial Times називає суму в 495 мільйонів доларів, вказуючи, що DeepMind стала найбільшої європейської угодою Google; The Information вказує, що виплачено було більше 500 мільйонів доларів.

Google не вказала, як вона розпорядиться придбанням. Першою покупкою американської компанії в 2014 році став виробник термостатів Nest, на якого вона витратила 3,2 мільярда доларів. За друге півріччя 2013 Google купила вісім компаній, пов’язаних з робототехнікою, включаючи будувала роботів для Пентагону Boston Dynamics.

____________________________________________________________________________________

Интернет магазин часов предлагает разные модели часов для мужчин и женщин в городе Киев. Заходите, выбирайте для себя хорошие часы, – сайт www.protime.com.ua