Міноборони не довіряє житомирським десантникам, бо ті можуть бути лояльні до Майдану – Гриценко

Міноборони цієї ночі відправив армійських десантників до складу Внутрішніх військ МВС Захарченка у Київ.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбук Анатолій Гриценко.

За його словами, з перевірених джерел Міноборони та Кабміну він дізнався, що учора зранку на закритій нараді в Кабміні Микола Азаров поставив завдання міністру оборони Павлу Лебедєву терміново передати до складу Внутрішніх військ два армійських з’єднання – 95-ту окрему аеромобільну бригаду (Житомир) і 25-ту окрему Дніпропетровську повітряно-десантну бригаду.

Війська вже, твердить Гриценко, почали переїзд. Правда, в останній момент Лебедєв замінив житомирських десантників на миколаївських: 9-й окремий аеромобільний полк.

“Чому такі зміни? Достеменно невідомо, можливо, Лебедєв сумнівається у лояльності десантників, які дислокуються у Центральній Україні, й більше він довіряє тим, що базуються на Півдні країни”, – зазначив Гриценко.

При цьому він запевнив, що має усі підстави стверджувати, що “що далеко не всі офіцери й генерали з цим ганебним і антинародним дійством погодяться”.

На даний момент на сайті Міноборони розміщена інформація, що офіцери 25 окремої повітряно-десантної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, що на Дніпропетровщині складають залікову сесію з повітряно-десантної підготовки.