В 2014-му році Житомир планує збільшити кількість тролейбусів й модернізувати світлофорне господарство

В 2014 році із бюджету Житомира заплановано спрямувати на транспорт 14 мільйонів 994 тисячі 400 гривень.

Такі кошти закладено в проекті бюджету, який затвержуватиме сесія міської ради.

В минулому році транспортна галузь отримала 12 мільйонів гривень.

Заступник міського голови Юрій Мойсеєв розповів як цьогоріч освоюватиме ці кошти головний розпорядник – управління транспорту і зв’язку міської ради.

Отже, з цих майже 15 мільйонів гривень, 10 мільйонів 382 тисячі гривень буде спрямовано на ТТУ (в 13-му році ТТУ отримало всього 3,5 мільйони, які навесні минулого року спрямували на ремонти рухомого складу).

З цих 10 мільйонів на ТТУ:

– 4 мільйони – на придбання 2-х нових тролейбусів;

– 3 мільйони 290 тисяч гривень – на придбання агрегатів та матеріалів для проведення поглиблених середніх ремонтів тролейбусів. За ці кошти планується відновити 12 тролейбусів;

– 931 тисяча гривень на придбання шин для тролейбусів (318 штук);

– 138 тисяч гривень на придбання обкатних пар для трамваїв;

– 174 тисячі гривень – придбання та заміна залізобетонних опор контактної мережі;

– 308 тисяч гривень – на придбання кабелів (2, 25 км);

– 308 тисяч гривень – на придбання контактного проводу (3,9 т);

– 520 тисяч гривень – придбання рейок трамвайної колії (24,8 т);

– 35 тисяч гривень – заміна вузлів обліку на електронні лічильники (12 шт);

– 110 тисяч гривень – придбання спецчастин контактної мережі (35 шт);

– 49 тисяч гривень – пристрій для озвучення зупинок (70 шт).

Також 3 мільйони 506 тисяч гривень мерія планує використати на будівництво світлофорних об’єктів та встановлення контролерів.

Ці кошти підуть на капітальну реформу світлофорної галузі. Планується створити сучасний диспетчерський центр, замінити контролери на сучасні, що дасть можливість керувати світлофорними об’єктами через GPS канали.

– Також лампові світлофори будуть замінені на світлодіодні. В результаті ми зможемо слідкувати за всіма світлофорними об’єктами в місті. На моніторі буде карта, а з диспетчерського пункту можна буде контролювати їх роботу, – пояснює Мойсеєв.

130 тисяч гривень пропонують спрямувати на виготовлення технічної документації на будівництво та впровадження одностороннього руху по вулиці Київській-Котовського та Майдані Соборному.

З неоплачених видатків 2013-го року 766 тисяч передбачають на здійснення реконструкції та впровадження одностороннього руху по вулицях Мануїльського, Східній в Житомирі та 209 тисяч направлять на придбання обладнання й предметів довгострокового користування для заміни лампових світлофорів на світлодіодні та контролерів управління світлофорів.

211 тисяч гривень за рахунок заощаджених на проведенні тендеру коштів, в разі проходження цієї статті через сесійний зал, спрямують на розробку нової схеми маршрутної мережі міста.