В Житомирі транспортна комісія міськради підтримала ініціативу щодо річної заборони проведення нових конкурсів для маршрутчиків

Заборонити проводити в 2014-му році конкурси на відкриття нових маршрутів маршрутних таксі, якщо їхній маршрут має пролягати центральними вулицями міста, запропонував депутат міської ради Олександр Величко.

Свою ініціативу він аргументовує намірами підвищити рентабельність роботи КП “ЖТТУ”.

Зі слів депутата, це буде один з кроків на шляху виведення ТТУ з кризи.

Комісія, яку очолює депутат Юрій Ткаченко, підтримала цю ініціативу. Зі слів Величка, якщо міський голова не внесе цей проект рішення в порядок денний сесії, він внесе його з голосу.

Водночас, профільний заступник міського голови Юрій Мойсеєв каже, що в ситуації, коли ТТУ безкоштовно перевозить більше 20 категорій пільговиків, значне збільшення кількості тролейбусів призведе до того, що вони за декілька років вийдуть з ладу й їх не буде за що ремонтувати.

Тобто план виведення ТТУ з кризи може бути реалізовано не лише у разі зменшення кількості маршруток на центральних вулицях, збільшення кількості тролейбусів й надання державою субвенції на покриття збитків від перевезення пільговиків у повному обсязі, а й у разі прийняття державою рішення про монетизацію пільг для пасажирів, тобто щоб держава відшкодовувала безкоштовний проїзд не ТТУ, а пільговикам.