Яким буде новий Samsung Galaxy S5

Новий 2014 вже настав, а це означає, що не за горами анонси нових флагманських смартфонів всіх без винятку виробників.

Цього року, втім, як і в минулому, найбільш очікуваними будуть анонси від двох нинішніх лідерів ринку – Apple і Samsung.

Серія Galaxy S від південнокорейської компанії носить неофіційне звання лідера серед Android- пристроїв, так що для більшості користувачів саме Galaxy S5 буде в 2014 році найбільш очікуваним. Поки Samsung ніяких відомостей про своє майбутнє флагмані не повідомляла, ми можемо задовольнятися тільки чутками, які, втім, дозволяють уявити, яким же буде Galaxy S5.

Минулі покоління смартфонів Samsung вражали своїми розмірами. Кожен новий флагман мав велику діагональ. Швидше за все, традиція продовжиться і Samsung Galaxy S5 отримає екран з діагоналлю більше 5 “. Величезний дисплей буде мати дозвіл 2560×1440, а діагональ при цьому, швидше за все, виявиться величиною в 5,3 “. При цьому екран навряд чи буде зігнутим, так як технологія виробництва таких дисплеїв поки недостатньо відпрацьована.

Samsung живить особливу любов до технології виробництва дисплеїв AMOLED. При цьому далеко не всім подобаються особливості таких екранів. Не виключено, що в Galaxy S5 південнокорейська компанія використовує PLS LCD-панелі. Крім іншого це дозволить скоротити собівартість смартфона, що для Samsung актуально, так як компанія відчуває серйозний тиск з боку китайських компаній, що пропонують висококласні пристрої за низькими цінами. Втім, не виключено, що для Galaxy S5 Samsung вибере екрани, виконані за технологією LTPS, розроблені Sharp.

Що стосується процесора, який буде застосований в Galaxy S5, то багато експертів сходяться на думці, що Samsung навряд чи відмовиться від власної розробки – чіпа Exynos. Однак для флагмана буде розроблена спеціальна версія з 64-розрядною архітектурою. Можливо, що як і минулого разу, вийдуть дві версії апарату, одна з новітнім чіпом Exynos, а інша з передовим Snapdragon 805.

Ні в кого не виникає сумнівів, що в плані продуктивності Galaxy S5 буде справжнім монстром. Не виключено, що Samsung вирішить встановити в свій смартфон відразу 4 Гбайт оперативної пам’яті. Втім, є версія, що 4 Гбайт RAM отримає тільки версія з 64-бітним Exynos, в той час як версія з Snapdragon 805 задовольнятиметься всього 3 Гбайт.

Звичайно, сканери відбитків пальців в смартфонах придумав не Apple, однак саме після анонсу iPhone 5s багато виробників стали додавати дану функцію в свої пристрої. Можна не сумніватися, що в Galaxy S5 аналогічний сканер також з’явиться. Залишається тільки одне питання – як дана функція буде реалізована.

І, нарешті, передбачувана дата анонса Galaxy S5. Традиційно Samsung представляє свій флагман в квітні-травні, однак зараз анонс може статися раніше. Менеджери південнокорейської компанії незадоволені становищем Galaxy S4 на ринку, так що випуск нового покоління можуть прискорити. Імовірно анонс і, можливо, реліз, відбудеться вже в лютому-березні. Що стосується ціни, то тут сюрпризів чекати не варто, флагман буде продаватися за аналогічні гроші, що й минуле покоління.

Тому слідкуйте за датою та іншими новинками, а також за усіма продажами на інтернет-ресурсі Технопортал