У Німеччині спустили на воду найбільшу яхту в світі

У Німеччині суднобудівна вервь L?rssen Yachts спустила на воду своє довгоочікуване дітище – найбільшу яхту в світі під назвою Azzam.

Роман Абрамович може втратити свій титул власника найбільшої у світі яхти. Нова королівська яхта, що будується на верфях німецької суднобудівної компанії Lurssen, носить назву « Project Azzam ». Мегаяхта Azzam на 16,5 м довший 163,5 – метрової яхти Eclipse, що належить Абрамовичу, і що є сьогодні поки що найбільшою в світі.

_____________________

Аренда парусных яхт для отдыха в Киеве – http://katera.ua/shop/parusnye_yakhty/

_____________________

На проектування Azzam було потрібно близько року, ще три роки пішло на споруду яхти. Презентація судна пройшла в Бремені. Ім’я власника яхти поки тримається в секреті, проте, за деякими даними, вона була побудована на німецькій верфі для саудівського принца Аль- Валіда ібн Талала аль- Сауда.
На яхті встановлено двигуни, потужність яких еквівалентна 94 тис. кінських сил. Її швидкість може досягати 30 вузлів, що робить яхту однією з найшвидших у своєму класі. Аzzam здатна розвивати таку швидкість завдяки встановленим на ній двом газових турбін і двом дизель-двигунам. Потужність турбогвинтових двигунів – 94000 л . с., максимальна швидкість перевищує 30 вузлів, що майже на третину швидше більшості мегаяхт. Ширина Azzam становить 20.7 м. Водотоннажність судна – 14 тис. т. За даними різних джерел, обслуговувати судно буде екіпаж у складі 50 осіб.
Яхта була спроектована в компанії Nauta Yachts. Її будівництво велося в верфі Lurssen в Бремені. Внутрішнім оздобленням настільки дорогої іграшки вартістю близько 468 млн. євро займався французький дизайнер Крістоф Леоні. Внутрішнє оздоблення та інтер’єр численних кают і приміщень поки ще не були представлені публіці. Однак, швидше за все, нова яхта не поступиться в цьому яхті Романа Абрамовича, яка серед іншого має два вертолітні майданчики, великий зал, кінотеатр і мінісубмаріну. Площа головного салону для гостей – майже 60 кв. м. Вартість розкішного приватного корабля становить приблизно 620 мільйонів доларів.

На даний момент судно знято з сухих доків компанії Lurssen і стоїть в 220 – метровому причалі біля берегів Німеччини. На яхті залишилося встановити носову частину і привід, доопрацювати її екстер’єр та інтер’єр.

Королівське судно очікують вперше побачити пришвартованим у Французької Рив’єри.
Яхта Романа Аркадійовича Eclipse, побудована на верфі Blohm + Voss, була лідером в « битві яхт » протягом трьох останніх років. Зараз вона опустилася на другу сходинку рейтингу. Трійку яхт-гігантів закриває Dubai, створена спільними зусиллями Blohm+Voss та Lurssen.
Blohm+Voss и Lurssen.