Житомирянин Богдан Купчинський з новою ниркою – допомогли німецький бізнесмен та кредит

Два дні тому Богдан , який за 6 місяців до операції був неодноразовим героєм теле-, радіопередач і газетних публікацій, повернувся в рідний Житомир.

16 листопада минулого року Богдану Купчинському в університетській лікарні німецького міста Кельна було успішно проведено операцію з пересадки нирки, пише interesu.info .

Понад шість місяців у Житомирі та Києві тривав марафон по збору коштів для порятунку життя молодого активіста, голови Житомирської міської організації «Все робимо самі» Богдана Купчинського.

Завдяки допомозі небайдужих людей, друзів Богдана, членів його організації, проведенню чисельних масових заходів і концертів було зібрано частину (30 тис євро) з потрібних для проведення операції по пересадці нирки 94 тис євро . Неймовірну, як на збіднілих українців суму в 40 тисяч євро перерахував лікарні бізнесмен з Німеччини. Решту коштів Богдану довелося взяти в кредит.

Богдан поділився своїми враженнями про перебування в німецькій клініці. Він каже, що коли він приїхав в німецьку клініку, то в нього почали відмовляти ноги. Тож лікарі прийняли рішення не чекати до 25 листопада, на яке було призначено планову операцію, а оперувати терміново.

Шестигодинна операція пройшла успішно – про це вже через декілька днів повідомляв наш інформпортал . Після операції Богдан хоч і був дуже слабкий, але, як він написав в своєму СМС – повідомленні, – «живий». Три тижні , поки приживалась нирка, вставати не можна було. Невдовзі він отримав дозвіл потихеньку сідати, а пізніше й ходити. Ходити зазвичай доводилося в супроводі няні, адже в поїздці на операцію Богдана з України ніхто не супроводжував. Він каже, що медперсонал в німецькій клініці працює відмінно. Кожні 15-20 хвилин до нього приходила медсестра чи няня, а щогодини про його самопочуття справлявся лікар. Спілкування з лікарем відбувалося з допомогою перекладача.

Іноземці, котрі приїздять до клініки на лікування чи операцію, зазвичай перебувають в окремих палатах з усіма зручностями та спеціальними ліжками.

Правильно підібране здорове харчування також сприяє одужанню. День зазвичай починався зі склянки свіжовичавленого соку. В раціоні щодня були свіжі овочі, протерті супи тощо. Щоправда, в лікарні діють жорсткі правила: користуватися ноутбуками, мобільними телефонами забороняється. Як виняток, Богдану дозволяли ввечері відповісти на телефонні дзвінки з Батьківщини, які тривали всього декілька хвилин. Вихід за територію лікарні можливий тільки з дозволу лікаря.

Перегляд програм по телевізору, що знаходився в палаті,обмежувався 20-хвилинним вечірнім переглядом новин. З них Богдан і дізнавався про останні події в Україні й , зокрема, про Євромайдан.

Нирку Богдану пересадили від німецького донора, чоловіка , з яким він потім мав кількахвилинну зустріч. Щоправда, «розмови» між донором і реципієнтом не вийшло, у звичайному розумінні цього слова, бо перекладач лікарні в цей момент був відсутній. Богдан каже, що донор – чоловік, типовий німець, рудоволосий здоров’як. Через мовний бар”єр їм вдалося обмінятися лише посмішками й рукостисканнями.

Також провідав Богдана в лікарні його німецький благодійник, котрий перерахував на операцію 40 тисяч євро. Він заїхав всього на декілька хвилин , щоб привезти Богдану фрукти. А ще він сказав, що для німецького бізнесу робити такі пожертви – це нормальна практика. Він також розповів що знає, що в Україні , якщо й жертвують, то за це хочуть багато реклами…

Вірю, що й у Житомирі знайшлося б чимало бажаючих провідати Богдана в Німеччині, але тут уже, на жаль, заважали фінансовий та візовий бар’єри …

Так склалося, що Богдан перебував в клініці під час новорічно-різдвяних свят. Він побачив, що там свята ніскільки не впливають на режим і порядок в лікарні. У лікарні – суворі правила, і їх не порушують навіть на Різдво. Всі лікарі й молодший медперсонал працюють у звичному режимі , всі –тверезі.

Довелося Богдану відчути на собі й ціни на послуги в «єврозоні». Так три пломби, які за умовами німецької клініки він мав поставити в Україні , але не встиг, вартували йому в Німеччині 300 євро. Стрижка волосся через півтора місяці після операції обійшлася в 30 євро. Всі необхідні хворим послуги можна отримати на території лікарні.Чистота, блиск і новітнє обладнання клініки вражають.

Богдан за два місяці своєї відсутності, зрозуміло, скучив за рідними й друзями. І коли я телефонувала йому в перші години його перебування в Житомирі, то він жартома сказав, що яким би не був брудним , сірим і бездоріжним Житомир, але все-таки є рідним. Тому, коли він повернувся додому, то йому хотілося мало не розцілувати рідну землю.

Слід зазначити, що період, поки Богдан прийматиме ліки для невідторгнення нирки, триватиме понад рік. Для підтримки організму потрібне ще й правильне харчування , вартісні ліки та щомісячні обстеження. Крім того, потрібні кошти, щоб остаточно розрахуватися за вже зроблену операцію. Отож, друзі, давайте не будемо байдужими й разом фінансово допоможемо молодій людині вистояти в складний період . Адже досі залишається актуальною стара істина : «Краще давати, ніж просити!

Номер картки в Приватбанку для перерахунку пожертв фізичними особами: 5577212709826385 на ім’я дружини Богдана – Купчинська Надія Сергіївна. Цільове призначення – допомога на операцію.

Для юридичних організацій – реквізити Житомирської міської дитячої громадської організації «Все робимо самі».

Розрахунковий рахунок: 260041561602

Код організації: 26393474

ПАТ БАНК Інвестицій і Заощаджень в м.Київ

МФО: 380281

Призначення платежу: благодійна допомога

Контактний телефон 063-326-18-59 Марія Руда