Андрій Федірко та Наталія Волинець готові при журналістах поспілкуватися з тими, хто називає їх псевдомайданівцями

В Житомирі після вчорашнього ефіру на каналі Союз-ТВ зчинився скандал в середовищі активістів протестних акцій.

Запрошених в студію активістів Майдану Андрія Федірка й Наталію Волинець звинуватили в тому, що вони є псевдоактивістами, грають на руку влади. На підтвердження цього на одному з сайтів розмістили фото дворічної давності, на якому А. Федірко поруч з мером Житомира В. Дебоєм.

«Ці двоє людей, яких сайт міської ради називає “активістами Майдану” виникли вже після того, коли влада у Житомирі зрозуміла наскільки потужними можуть бути протестні рухи у місті. Мені не відомо, щоб ані Андрій Федірко, ані Наталія Волинець мали стосунок до організації протестного руху, ані тут в Житомирі, ані на Майдані у Києві. Їх появу у ролі “активістів Майдану” вважаю грою на руку міській владі» – так прокоментував виступ на Союз-ТВ Федірка й Волинець активіст житомирського євромайдану журналіст Влад Пучич.

Звинувачення Андрія Федірка і Волинець Наталії почались після того, коли вони в студії каналу сказали, що потрібно розбиратися в бюджеті, адже насправді 42 мільйони гривень з бюджету міста, як було розтиражовано, ніхто не крав, а вони «зависли» в Держказначействі, і про це знають всі депутати міськради, оскільки така ситуація по всій країні.

Федірко й Волинець виступили за справедливе висвітлення цього питання в ЗМІ, без штучного накалювання ситуації. Крім того Андрій Федірко запропонував В. Кучику переглянути так звану приватизацію міської власності за останні 8 років, що змогло би поповнити бюджет міста на сотні мільйонів гривень.

Репортер Житомира зустрівся з Федірко та Волинець. Розповідають, познайомилися в Києві на Євромайдані біля будинку Профспілок, також були співорганізаторами мирної акції протесту біля житомирської облради 23 січня, збирали кошти для допомоги евромайданівцям.

Обидва зазначають, що все, що роблять – не для дешевого піару, а для простих людей, які хочуть кращого, гідного життя.

“Про мою допомогу Євромайдану у Києві знають і висловлювали подяку як пересічні громадяни, так і опозиційні народні депутати, в тому числі і від міста Житомира. Наталія Волинець на майдані в Києві була волонтером, допомагала фінансово і організаційно,” – розповідає Федірко.

23 січня вони приймали активну участь у мирному мітингу під облрадою, були активними учасниками під час акції в Житомирі 24 січня, добивалися створення Народної ради в мерії Житомира. До речі, Федірко й Волинець ввійшли до керівного складу ГО «Народна рада».

За словами Андрія Федірка, якщо Народна рада в Житомирі створена для просування амбіційних політічних цілей однієї людини, а не для народного контролю за діями міської влади, вона є мертвонародженою.

Каже, його не здивували проплачені статті, тому що він з першого дня створення Народної Ради працює з намірами зламати корупційну схему влади і почати це з перегляду всіх так званих «приватизацій» комунальної власності та «дерибану» міської землі за останні роки, в тому числі і деякими опозиціонерами, які зараз вимагають справедливого бюджету з криками «Держи вора!»

Андрій Федірко готовий відкрито зустрітися з тими, хто називає його псевдомайданівцем. Громадськість, з його слів, під час цієї зустрічі може дізнатися багато цікавого.

Андрій Федірко й Наталія Волинець у міській раді Житомира